Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Alcohelp începe pe 12 iunie în Centrul Vechi din București

0

Cea de-a cincea ediție a Caravanei Alcohelp începe joia aceasta, pe 12 iunie, în Centrul Vechi din București și va continua în 30 de comunități urbane și rurale din România. Caravana va fi amplasată la intersecția dintre strada Smârdan și strada Lipscani, aproape de Banca Națională a României, în intervalul orar 3.00 – 8.00 PM.

Caravana Alcohelp este un proiect dezvoltat de organizația neguvernamentală ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) cu sprijinul financiar al HEINEKEN România. Caravana își continuă misiunea de a ajunge în mijlocul comunității și de a promova un consum responsabil de alcool, oferind sprijin celor care au nevoie.

alcohelp [Converted]

„Caravana Alcohelp este un program de sănătate publică dezvoltat de specialiștii în adicții ALIAT pentru al cincilea an consecutiv. În cadrul acestui program oferim posibilitatea persoanelor care doresc să-și evalueze consumul de alcool să completeze chestionarul AUDIT, care ulterior va fi interpretat împreună cu specialiștii ALIAT. Aceștia îi informează cu privire la consecințele negative ale consumului abuziv de alcool și le prezintă soluțiile cele mai potrivite pentru acest comportament. Prin această abordare îi ajutăm să-și evalueze mai bine consumul de alcool și îi facem să conștientizeze atât beneficiile unui consum responsabil, cât și consecințele consumului abuziv”, a declarat Dr. Eugen Hriscu, Director Știinţific ALIAT, medic specialist psihiatru, formator în domeniul dependenţei de substanţe.

Programul, aflat la a cincea ediție, a crescut de la an la an, până acum ajungând în 85 de comunități urbane și rurale. Prin intermediul acestui proiect, peste 4.000 de persoane și-au evaluat consumul de alcool. O parte dintre cei care și-au identificat un consum abuziv și au ales să intre în programele de sprijin ale organizației ALIAT au avut rezultate concrete, reușind să își gestioneze cu succes consumul abuziv de alcool.

„Promovarea unui consum responsabil de alcool este una dintre priorităţile companiei noastre și facem acest lucru de fiecare dată, prin toate mijloacele şi canalele de comunicare disponibile. Ne dorim să oferim oamenilor informaţii pentru a-i ajuta să facă alegeri conştiente cu privire la consumul de alcool. Suntem mândri că partenerii noştri de la ALIAT ne-au ajutat să promovăm mesajul referitor la un consum moderat şi să oferim informaţii despre servicii specializate de sănătate în cele peste 85 de comunităţi, în care a ajuns Caravana Alcohelp până în acest moment„, a declarat Onno Rombouts , Managing Director, HEINEKEN România.

Ce se întâmplă în timpul Caravanei Alcohelp?

Caravana va fi prezentă câte o zi în fiecare comunitate. În timpul evenimentului oamenii vor putea să-şi evalueze consumul problematic de alcool cu ajutorul testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, să primească informaţii despre consumul responsabil şi despre efectele consumului abuziv. De asemenea, vizitatorii de la Caravana vor avea parte de sesiuni individuale de consiliere.

Toate intervenţiile din cadrul Caravenei sunt gratuite şi confidenţiale. Cei care au nevoie de un ajutor mai mare au mai multe servicii la dispoziţie: platforma online Alcohelp (www.alcohelp.ro), centrele de tratament ALIAT şi centrele AlcoInfo situate în cadrul spitalelor generale.

Mai multe informații despre Caravană și despre cum se poate primi ajutor specializat pentru tratarea consumului abuziv de alcool pot fi găsite atât pe site-ul www.alcohelp.ro, cât și pe pagina de Facebook Alcohelp ALIAT.

***

Informaţii despre www.alcohelp.ro

www.alcohelp.ro este prima platformă de e-health în prevenirea şi tratamentul consumului abuziv de alcool din România. Serviciile oferite prin intermediul Alcohelp sunt gratuite, confidențiale și anonime. Toate datele oferite cu privire la comportamentul de consum al unei persoane sunt securizate.

Cine beneficiază de www.alcohelp.ro?

Beneficiarii potenţiali ai programului Alcohelp sunt persoane din mediul urban şi rural, cu acces la Internet. Aceştia se împart în trei categorii: persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani (grup ţintă principal), adolescenții (14-18 ani), pentru care programul are funcție de prevenţie, persoanele de peste 44 de ani, pentru care platforma va funcţiona ca o poartă de acces în sistemul specializat de îngrijiri.

Cum funcţionează www.alcohelp.ro

www.alcohelp.ro este primul program online de tratament al abuzului şi dependenţei de alcool, care printr-un singur click oferă acces la 10 sedințe de consiliere psihologică, sub îndrumarea unui specialist în adicţii, un grup de sprijin sub formă de forum și servicii de asistență psihosocială în comunitate, prin Centrele AlcoInfo. Alcohelp promovează utilizarea testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, ca prim pas în stabilirea nivelului de risc al consumului de alcool.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.