Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Cand timpul sta pe loc”, PREMIERA: 30 octombrie si 13 noiembrie – o productie care a inceput prin crowdfunding

0

Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, pentru prima dată împreună pe scena Teatrului de Artă București, în spectacolul CÂND TIMPUL STĂ PE LOC de Donald Margulies

Premiera, pe 30 octombrie și 13 noiembrie

Sfârșitul lunii octombrie vine cu o surpriză, la Teatrul de Artă București: spectacolul Când timpul stă pe loc de Donald Margulies, așteptat de mai bine de un an și jumătate, va avea premiera pe 30 octombrie și 13 noiembrie, de la ora 19.15.

Producția îi reunește, pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, pe Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, sub îndrumarea regizorului Bogdan Budeș care semnează și traducerea piesei. Scenografia îi aparține lui Romulus Boicu.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente.

Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. Când timpul stă pe loc este, esențialmente, o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului Când timpul stă pe loc, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiată de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER,  în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

Când timpul stă pe loc este al treilea spectacol regizat de Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă București. Primele două – Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru. Anul acesta, Dureri fantomă a obținut Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays, de la Ekaterinburg, Rusia și Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța, iar în urmă cu doi ani, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Bilete la premiera spectacolului Când timpul stă pe loc, din 30 octombrie și 13 noiembrie, ora 19.15, sunt disponibile pe MyStage.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.