Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campus Creativ – un proiect de educaţie urbană pentru comunitatea din Regie

0

Campusurile din România sunt lipsite de personalitate, fiind, deseori, concepute doar ca ”dormitor” pentru studenți. Cei care locuiesc în campusuri au nevoie nu doar de pub-uri, fast-food-uri, magazine și farmacii. Ei își doresc spații publice pentru socializare, cultură sau sport. Prin proiectul Campus Creativ Regie vrem să începem să schimbăm această realitate.

Banner Campus Creativ

Implementat în zona Regie din Bucureşti, proiectul Campus Creativ propune studenților și liceenilor ce locuiesc și învață aici recrearea acestui spațiu printr-un concept de intervenție urbană originală realizată chiar de ei.
Înainte de a materializa intervenţiile urbane din Campus Creativ, echipa de sociologi a proiectului a coordonat o cercetare calitativă în rândul studenților din Regie. Cum își petrec studenții timpul liber în căminele și complexul din Regie? Cum văd aceștia zona și cum se raportează la ea? Care sunt nevoile lor de locuire și petrecere a timpului liber? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care am reușit sa aflăm o parte din răspunsurile de care aveam nevoie.
Logo Campus Creativ

În perioada februarie-martie, arhitecții echipei Campus Creativ vor organiza patru ateliere de intervenții urbane dedicate studenților și liceenilor din Regie. La finalul atelierelor, vor fi organizate două concursuri pentru studenți și liceeni: o competiţie de idei pentru personalizarea spaţiului public din zona căminelor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare și un concurs pentru crearea unei aplicaţii pe bază de senzori care să anime podul de peste Dâmboviţa ce asigură legătura dintre campus şi Universitate. Cei care doresc să se înscrie la ateliere, o pot face până pe data de 25 februarie, iar mai multe detalii de inscriere pot gasi aici.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe blogul Campus Creativ, precum si pe pagina de facebook a proiectului, unde deja am inceput să construim.

Proiectul Campus Creativ este implementat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană în parteneriat cu Liga Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare Universitatea Politehnică din București și Centrul Cultural European Sector 6. Campus Creativ este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.