Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism

0

După 2 ani de pandemie, în care sedentarismul și creșterea în greutate a copiilor a atins cote alarmante, Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății reîncep cursa către sănătate, în parcul Al Ioan Cuza, din București, sâmbătă, 14 mai, de la ora 10:00. Copiii legați de mâna părinților vor alerga pentru a strânge fonduri atât de necesare copiilor cu autism, din Asociația Autism Voice.

Peste 10.000 de părinți și copii au alergat încă din anul 2010 în Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății, eveniment organizat de Asociațiile EMOVERE, Elite Running și RO CLUB MARATON. Anul acesta s-a alăturat organizatorilor Asociația Autism Voice, prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism, care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților.

Pentru cei 400 de copii cu autism ai Autism Voice terapia este vitală. Pentru a oferi o șansă acestor copii fiecare cuplu înscris în cursele Campionii sănătății este invitat să doneze 30 lei, primind în schimb medalie și diplomă de Campion al sănătății, mere sănătoase și încurajări de la public și fetițele Irinuca, simbolul asociației EMOVERE.

Aflate la cea de a XII – a ediție Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății vor avea loc în Parcul Al Ioan Cuza din București, la intrarea de la intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății, în spatele statuii lui Al. Ioan Cuza, pe aleea principala.

Întrecerile vor avea starturi separate, în funcție de vârstă copilului:

copii cu vârste cuprinse între 2 – 3 ani fete/băieți

copii cu vârste cuprinse între 4 – 5 ani fete/băieți

copii cu vârste cuprinse între 6 – 8 ani fete/băieți

copii cu vârste cuprinse între 9 – 11 ani fete/băieți

În pauza dintre curse și premiere copiii vor avea parte de un spectacol de teatru cu Doamna Măr și păpușa Irinuca, de un moment de dans și muzică pe gustul lor cântată de copiii de la Contrapunct, de sport și joacă cu actorii trupei Coloricii și de poze cu Domnul Porumb, prietenul celor mici, totul fiind gratuit.

Înscrieri în curse se pot face aici.

Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 București și Itsy Bitsy FM.

Parteneri: Bonduellle, Wind Discovery, Froopt, La Fântâna, BS Prinț, Eisberg România. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.