Campionatul Naţional de Duatlon în premieră la Bucureşti, pe 30 martie, în centrul capitalei

0

Duminică, 30 martie, la Bucureşti, se desemnează campionii naţionali la duatlon – competiţie sportivă mixtă, care incude probele de alergare şi cliclism.

campionatul-national-duatlon-2014

Concursul se desfășoară pe ruta Biblioteca Naţională – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii – Piaţa Constituţiei – Palatul Parlamentului (Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii) – Bd. Unirii – Biblioteca Naţională. Traseul stradal va fi securizat, prin urmare circulația auto va fi închisă pe străzile amintite mai sus, în intervalul 09:30 – 13:30.

Competiţia se adresează atât profesioniştilor, cât şi copiilor (9-12 ani), cadeţilor (13-15 ani), juniorilor (16-19 ani), şi amatorilor (20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani). La concurs pot participa şi ştafete formate din câte doi sportivi, iar clasamentul acestora se va face separat, pe categoriile feminin, masculin şi mixt.

Înscrierile se fac online, pe site-ul Federaţiei Române de Triatlon –  http://frtri.ro/cnd2014, până pe 29 martie, iar kiturile de participare vor putea fi preluate cu o zi înaintea concursului (între orele 16:00 – 20:00) şi în ziua concursului (între orele 08:00 – 09:30). Şedinţa tehnică se va desfăşura sâmbătă, ora 19:00, în parcarea Bibliotecii Naţionale.

Startul se va da începând cu ora 09:30, diferenţiat pe categorii de vîrstă şi distanţe, iar festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 15:00. Vor fi oferite peste 100 de premii, pentru fiecare categorie în parte.

„Organizarea unui Campionat Național nu este niciodată un lucru simpu, așa că suntem încântați că am reuşit să-l aducem la Bucureşti, şi sperăm să devină un eveniment important din viaţa capitalei. La concurs va participa toată elita atleţilor, dar așteptăm cât mai mulți participanţi să alerge şi să pedaleze alături de ei, și apoi să păstreze bunul obicei de a practica sportul, chiar dacă nu în competiții organizate, cum este cea de duminică.” a declarat Peter Klosz – Secretarul general al Federaţiei Române de Triatlon.

Evenimentul este sprijint de Fundaţia eMAG, în cadrul programului 140 de bătăi pe minut, program care promovează un stil de viaţă echilibrat.

„Alergarea şi mersul pe bicicletă sunt un imperativ pentru locuitorii unui oraş ca Bucureştiul. Avem convingerea că atunci când numărul celor care practică aceste sporturi va fi comparabil procentual cu cel al locuitorilor marilor oraşe din Europa, vom avea o capitală cu un aer mai curat şi cetăţeni mai responsabili şi mai mulţumiti. Prin programul 140 de bătăi pe minut încercăm să dăm o mână de ajutor în această direcţie.” a adăugat Tudor Vlad – Preşedintele Fundaţiei eMAG.

„Mă bucur că putem contribui la organizarea acestui eveniment, prin care sportului i se recunoaște adevărata valoare. Le urez mult succes participanţilor şi invit cât mai mulţi spectatori să ni se alăture la această sărbătoare, şi să ne susţină, pentru că astfel de întreceri sportive au menirea să ne apropie de natură şi să ne încarce cu energia aparte pe care o generează.” a completat Ivan Patzaichin – Preşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23.

În concordanţă cu misiunea noastră de a promova exercițiul fizic în natură, atât participanţii la concurs, cât şi susţinătorii lor, se vor putea bucura de primăvara relaxându-se pe mal sau vâslind pe Dâmboviţa, în canotcile puse la dispoziţie de Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23”. Plimbările sunt gratuite, fiind o avanpremieră la seria de evenimente pe care Asociaţia le va organiza în acea zonă, începând cu luna mai, cu scopul de a atrage atenția asupra potențialului de loisir pe care îl conferă apa și malurile amenajate ale Dâmboviței, în aria Bibliotecii Naţionale, arie care se poate transforma într-o destinație de weekend pentru bucureșteni.

Campionatul Naţional de Duatlon este organizat de Federaţia Română de Triatlon, împreună cu Asociaţia Fără Asfalt, Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, Smart Atletic, şi Primăria municipiului Bucureşti.

Organizatorii mulțumesc tuturor prietenilor Campionatului Naţional de Duatlon – Isostar România – energizantul oficial al CND, La Fântâna – apa oficială a CND, TYR, Biblioteca Naţională, Brigada de Voluntari, Design Factory, Brigada Rutieră etc, care au contribuit generos la buna desfășurare a ediţiei din 2014.

Concursul este organizat conform Regulamentul competiţional ITU (The International Triathlon Union) şi Regulamentului de organizare a competiţiilor de duatlon şi triatlon al Federaţiei Române de Triatlon

Eveniment: https://www.facebook.com

Resurse:

http://frtri.ro/cnd2014/

https://www.facebook.com/frtri

http://www.fundatiaemag.ro/proiecte/140-de-batai-pe-minut

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează