Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de strangere sosete pentru persoane fara adapost: Fii perechea mea!

0

Fii perechea mea! este o campanie în care ne propunem să strângem 500 de perechi noi de șosete groase pentru adulți – femei și bărbați.

16265815_10154960836459458_8382852336435001661_n
Beneficiarii campaniei sunt adulți fără adăpost care se refugiază de nopțile friguroase în Adăpostul Temporar de Noapte ODESA. Aici ei sunt tratați cu respect și le sunt oferite servicii de asistență: pot face un duș cald, se schimbă în pijamale curate și călduroase, sunt văzuți de un medic, primesc o masă caldă și li se oferă un pat curat unde pot dormi în siguranță toată noaptea. Serviciile sunt gratuite și sunt oferite pe baza principiului „primul venit, primul servit” în limita locurilor disponibile.

Detalii pe Facebook aici.

De ce? Pentru că …
…. șosetele sunt la foarte mare cerere la adăpost; oamenii au mare nevoie de șosete călduroase pentru zilele pe care le petrec în stradă; neavând posibilitatea să le spele, sunt articole de unică folosință
…. afară este foarte frig și posibilitățile unei persoane fără adăpost să își cumpere sau să își facă rost de o pereche călduroasă de șosete sunt minime; o pereche călduroasă poate face diferența dintre un minim confort și niște degerături urâte.
…. suntem cu toții oameni. Un simplu gest de a ajuta pe cineva care are mare nevoie de ajutor ne face să ne simțim MINUNAȚI! PUTERNICI! O COMUNITATE!

Unde?
În București avem câteva locuri unde puteți lăsa perechile de șosete: Fundația Comunitară București , Seneca AntiCafe, Impact Hub BucharestCarpatic – sală de bouldering şi escaladă și pe bvd. Dacia 99, et.3, adica EA – The Entrepreneurship Academy, Universitatea Alternativă, Maastricht School of Management Romania, Learnity 🙂

afis_campanie
Această campanie este inițiată de mine (Miruna) cu ajutorul prietenilor și cunoscuților, cu scopul de a oferi sprijin oamenilor care vin la Adăpostul Temporar de Noapte ODESA.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.