CAMPANIE DE CROWDFUNDING pentru producerea spectacolului CÂND TIMPUL STĂ PE LOC de Donald Margulies

0

CAMPANIE DE CROWDFUNDING pentru producerea spectacolului CÂND TIMPUL STĂ PE LOC de Donald Margulies
la Teatrul de Artă București

Pentru primăvara lui 2016, regizorul Bogdan Budeș pregătește spectacolul CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, pe textul dramaturgului american Donald Margulies, avându-i în distribuție pe Mihaela Sîrbu, Șerban Pavlu, Claudiu Istodor și Diana Roman.

Afis campanie crowdfunding

Pentru producerea spectacolului, regizorul a lansat o campanie de crowdfunding, iar pe 16 ianuarie 2016, la orele 21.15, pe scena Teatrului de Artă București va avea loc spectacolul-lectură CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, în interpretarea actorilor din distribuție.

La reprezentație sunt așteptate persoanele interesate în sponsorizarea producției.

Crowdfunding-ul este o formă de finanțare alternativă (cu atât mai mult pentru producțiile independente care nu beneficiază de bugete de la sistemul de stat) menită să acopere costurile cu producerea unui spectacol (drepturi de autor externe, costume, decor, recuzită, drepturi pentru muzică etc.), costuri ce preced vânzarea de bilete.

Departe de a fi, pentru cei care contribuie financiar, o investiție în sensul strict al cuvântului, crowdfunding-ul pentru un spectacol de teatru are la bază o motivație profund emoțională a donatorului: iubesc teatrul, cunosc și apreciez spectacolele produse și regizate de o anumită instituție și un anumit regizor, textul propus mă mișcă, rezonează cu mine (mă regăsesc în situații și contexte trăite de protagoniști), găsesc distribuția inspirată și interesantă, am toată încrederea că spectacolul va fi un succes și va bucura mii de spectatori. Deci da, vreau să fiu parte din nașterea acestui spectacol, vreau să am satisfacția că nașterea lui a fost posibilă și datorită mie.

Spectacolul CÂND TIMPUL STĂ PE LOC ar fi a treia producție pregătită de regizorul Bogdan Budeș (care semnează și traducerea textului) la Teatrul de Artă București. Primele două – Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru. Anul trecut, spectacolul Dureri fantomă a obținut Premiul pentru cel mai bun rol masculin (George Constantinescu – rolul “Gleb”), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

CÂND TIMPUL STĂ PE LOC de Donald Margulies, în câteva cuvinte:

„Când timpul stă pe loc” (Time Stands Still) este o piesă de teatru a cărei acțiune se petrece în Williamsburg (Brooklyn), New York. Acțiunea este centrată două cupluri: Sarah Goodwin (Mihaela Sirbu) și James Dodd (Serban Pavlu), pe de o parte, și Richard Ehrlich (Claudiu Istodor) și Mandy Bloom (Diana Roman), pe de altă parte. Sarah, fotoreporter de război, și James, scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Sarah a fost de curând externată din spital după ce a supraviețuit exploziei unei mine pe un drum din Irak. Pentru Sarah este greu nu numai să se (re)obișnuiască cu noua sa viață schimbată de rănile provocate în explozie, dar și să reia viața domestică pe care o lăsase în urmă când plecase în Orientul Mijlociu. În vreme ce James este mulțumit să scrie acasă și să se uite la filme, sufletul Sarei a rămas în Irak. Richard este un prieten apropiat al lui James și Sarah fiind, totodată, editorul lor la revistă. De curînd, a început să aibă o relație cu o femeie mult mai tînără decât el, Mandy. Ea lucrează ca organizator de evenimente, o profesie aparent lipsită de importanță după ce ai trecut prin ororile războiului; tinerețea și lipsa ei de experiență par insuportabile pentru Sarah și James. Pe parcursul piesei, relațiile în interiorul celor două cupluri evoluează și asistăm la răsturnări neașteptate de situație: în cuplul aparent solid (sunt împreună de nouă ani) format de Sarah și James intervine o fisură datorată unei întîmplări petrecute pe front, și care duce în cele din urmă la separare, în vreme ce cuplul Richard-Mandy, aparent fragil (sunt împreună de nici patru luni), este puternic consolidat de apariția unui copil.

“Când timpul stă pe loc” este, esențialmente, o poveste de iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, cu schimbările și provocările sociale și profesionale ale zilelor noastre.

Sâmbătă, 16 ianuarie, ora 21.16, la Teatrul de Artă București va avea loc spectacolul-lectură CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, în interpretarea actorilor Mihaela Sîrbu, Șerban Pavlu, Claudiu Istodor și Diana Roman și în prezența regizorului Bogdan Budeș. Sunt așteptate persoanele interesate în sponsorizarea producției.

Mai multe detalii despre eveniment, despre campanie și despre modalitățile de contribuție, aici:
https://www.facebook.com/events/1049841275067571/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.