Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campanie de colectare deșeuri electrice și de baterii în Sectorul 1 al Capitalei

0

Contribuie și tu la un ORAȘ CURAT!

București, 1.04.2021 În perioada 1 -30 aprilie locuitorii sectorului 1 sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice și de baterii având astfel posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii atractive.

Pornind de la nevoile bucureștenilor în materie de reciclare, ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, alături de Inițiativa Civică Bucureștii Noi, GIC Eu trăiesc într-un Chibrit, GIC Părinți de Cireșari – Domenii, Asociația Cartier Aviației, GIC Kiseleff, GIC Parcul Herăstrău, GIC Sala Palatului, GIC Cișmigiu organizează o campanie pentru locuitorii Capitalei, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane) și de baterii și acumulatori în Sectorul 1 al Municipiului București.

Locuitorii au la dispoziție în cadrul campaniei:

  1. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg deșeuri electrice/frigider/mașină de spălat etc) pe toată perioada campaniei (1-30 aprilie). Pentru preluare se va apela numărul unic 021 9641.

  2. Predarea la următoarele punctele de colectare temporare doar sâmbătă, 24 aprilie.

  • Piața Domenii – Bd. Ion Mihalache 128C (11:00 – 17:00)

  • Piața Chibrit – Str. Mureș, nr. 18 – 24 (parcare Lidl), (11:00 – 17:00)

  • Kaufland Bucureștii Noi – Bd Bucureștii Noi 50B, (11:00 – 17:00)

  • Sala Palatului – Coloane, trecere spre Cișmigiu (parcare, str.Poiana Narciselor 14)(10:00 – 12:00)

Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, organizatorii propun și o tombolă pe toată durata campaniei la care vor participa toți cei care au adus deșeuri electrice de minim 5kg cumulate, minim 15 buc de baterii și/sau acumulatori sau minim 5 becuri și/sau neoane. Premiile oferite la tombolă sunt: 1 purificator de aer, 1 stație de călcat, 5 brățări fitness.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.ecotic.ro .

“Deșeurile de echipamente electrice conțin substanțe periculoase care odată ajunse în natură poluează pe termen lung, solul, apa, aerul și, implicit, afectează și sănătatea noastră. Este important ca cetățenii să înțeleagă că este necesar să colectăm separat, cu atât mai mult deșeurile electrice, bateriile uzate sau becurile și neoanele. Am organizat această campanie, alături de ECOTIC, pentru a le arăta cetățenilor că a colecta separat este simplu și în puterea oricui.declară Cristina Pascu – Rețeaua Civică Sector 1

Campania „Orașe Curate” face parte din campania naațională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.