Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania umanitară „O şansă caldă”: Chef Nicolai Tand va gati pentru 100 de oameni ai strazii

0

Campania umanitară „O şansă caldă”: Chef Nicolai Tand, ambasadorul Asociaţiei Şansa Ta, va găti pentru 100 de oameni ai străzii

Astăzi, de la ora 18:00, la Gara de Nord, Chef Nicolai Tand şi Asociația Șansa Ta vor oferi porţii de mâncare oamenilor fără adăpost şi familiilor din medii defavorizate. Acţiunea face parte din campania umanitară „O şansă caldă”, care împlineşte astăzi 8 ani de la prima ediţie.

„Fiecare om al străzii este, el însuşi, o poveste. Fără familie, fără un acoperiş deasupra capului sau rude care să-i ia sub ocrotirea lor, mulţi oameni trăiesc sub cerul liber şi din mila trecătorilor. Aceşti oameni ne cunosc deja şi, de opt ani, ne aşteaptă în fiecare joi la Gara de Nord, ca să le oferim o masă caldă”, spune Gabriel Ciobotaru, Preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

Campania „O şansă caldă” este deja un proiect cu tradiţie la Gara de Nord. O dată pe săptămână, voluntarii Şansa Ta împart celor săraci mâncare caldă, pâine, fructe, conserve şi obiecte vestimentare. De cele mai multe ori, la Gara de Nord vin şi cadre medicale care oferă ajutor specializat, acordând asistenţă celor prezenţi. În mai multe cazuri, oamenii întâlniţi aici şi-au pierdut actele sau nu au deţinut niciodată documente de identificare, aşa că Asociaţia Şansa Ta  îi ajută să obţină o identitate oficială.

De-a lungul anilor, „O şansă caldă” a adunat parteneri de încredere care au susţinut campania. Chef Nicolai Tand găteşte pentru oamenii străzii ori de câte ori are ocazia, iar elevii de la mai multe şcoli generale din Bucureşti şi studenţii s-au oferit voluntari, în numeroase rânduri, pentru a împărţi hrană celor în nevoie. Campania „O şansă caldă” a fost premiată la Gala Societăţii Civile cu locul I.

Alături de „O şansă caldă”, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii precum „Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău” (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună” (construirea de case pentru familiile sărace). Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Beneficiar: “ Asociația Șansa Ta”

Conturile  bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.