Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CAMPANIA „Nu ştii cine ţi-ar putea salva viaţa“ ce marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

0

Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge printr-o campanie neconvenţională 

01„Nu ştii cine ţi-ar putea salva viaţa“ este mesajul principal al campaniei desfăşurate în perioada 10-17 iunie de către Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria, pornind de la ideea că în întreaga lume milioane de oameni le datorează viaţa unor persoane pe care nu le-au întâlnit niciodată. Astfel, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, 14 iunie, Regina Maria îşi propune să arate cât de valoros este gestul de a dona sânge şi să încurajeze în acest fel donarea voluntară de sânge.

Ideea reprezintă o iniţiativă a agenţiei Tempo Advertising, implementată de Rogalski Grigoriu PR şi are la bază o execuţie simplă, dar ingenioasă. Românii care călătoresc cu metroul bucureştean în această săptămână vor putea vedea, în dreptul scaunelor de pe peroane, în staţiile Unirii 1, Unirii 2, Universitate, Victoriei 1, Victoriei 2, legături sub forma unor „tuburi de transfuzie”. Astfel, între persoane care nu se cunosc se creează pentru câteva minute legături deosebite: oricare dintre ei ar putea deveni, la nevoie, donator pentru celălalt.

„Din nefericire, România este pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge. Doar 1,7% dintre români donează sânge, iar de cele mai multe ori pacientul depinde de sângele donat de familie sau prieteni. Practic, viaţa oricăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de donaţia de sânge din partea unui necunoscut. Am decis să susţinem activ Ziua Mondială a Donatorului de Sânge încurajând cât mai mulţi oameni să  doneze. Este un gest simplu, dar are puterea de a salva vieţi“, a declarat Cristiana Vago, Marketing & PR Manager  Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

„Ideea acestei campanii ne-a venit după ce am aflat cât de puţini oameni donează şi am conştietizat că vieţile noastre stau, de multe ori, în mâinile unor necunoscuţi. Prinşi în aglomeraţia zilnică de la metrou, ne-am imaginat cum ar fi dacă omul de pe scaunul din faţa noastră ar fi cel de care depinde viaţa noastră. Dacă ar fi să ne luăm după statistici, aproape toate scaunele din partea cealaltă ar fi goale. Aşadar am gândit o execuţie simplă, dar puternică, care să tragă un semnal de alarmă asupra faptului ca oricare dintre noi am putea fi salvati sau am putea sa salvam, la rândul nostru, un necunoscut.“, a afirmat Viorel Holovaci, Art Director, Tempo Advertising.

În România se înregistrează un deficit major de sânge, donatorii asigurând doar 65% din totalul necesar. Procentul de 1,7% din populație care donează sânge este mult mai mic decât cel înregistrat în alte state – 10% în Danemarca, 9% în Anglia, 8% în Olanda, 6% în Germania, sau 4% în Ungaria.

Românii care  vor să doneze sânge pot găsi la acest link lista de centre de transfuzie: doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/.

Despre Regina Maria:

Rețeaua privată de sănătate Regina Maria și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului impresionant de unități medicale prin intermediul cărora se adresează celor peste  180 000 abonați şi altor sute de mii de pacienți retail. În cifre, la începutul anului 2013, Rețeaua privată de sănătate Regina Maria însemna: 18 policlinici proprii, cinci spitale, două  maternități, trei  campusuri medicale, cinci  centre de imagistică, o bancă de celule stem și peste 140 de policlinici partenere.

Activitatea este susținută de o reţea naţională de laboratoare clinice (Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Bacău) care asigură atât analizele medicale în regim de urgență solicitate de spitale, precum și analizele cu regim normal venite din celelalte unități. Rețeaua de laboratoare asigură o gamă largă de investigații, de la cele uzuale și până la cele de diagnostic avansat, în total depășind 1.300 de tipuri de analize.

www.reginamaria.ro

www.facebook.com/REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate

www.youtube.com/reteauareginamaria

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.