Campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă!” continuă să sprijine victimele incendiului din Colectiv

0

• În prima etapă a campaniei, peste 345 000 euro au fost folosiți pentru asigurarea de aparatură, tratament și medicatie pentru cei spitalizați
• În cea de-a doua etapă a campaniei, peste 1.400.000 de euro vor fi folosiți pentru continuarea tratamentului pe termen scurt, mediu și lung al victimelor.
• Fiecare victimă va beneficia de un fond de sprijin pentru acoperirea directă a nevoilor sale
• Familiile persoanelor decedate vor primi un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei
• Până la epuizarea fondurilor existente, vor fi acoperite și cheltuielile privind tratamentul și recuperarea medicală specifice persoanelor arse.

crucea rosie si pro tv

Crucea Roșie Română, în parteneriat cu PRO TV, continuă campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!” prin care oferă sprijin financiar victimelor incendiului din Colectiv și familiilor acestora.

Prin intermediul campaniei Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!, de la persoane fizice și juridice s-a strâns suma de 1.849.742,17 euro, din care 1.421.266,17 euro sunt sume donate direct în conturile Crucii Roșii Române deschise pentru această campanie (cumulat lei, euro, dolari), iar 428.476 euro reprezintă contravaloarea SMS-urilor trimise, sumă ce urmează a fi încasată.

În prima parte a campaniei, obiectivul a fost de a acoperi nevoile urgente, precum asigurarea de aparatură, tratament și medicație pentru cei spitalizați.

Fondurile folosite până acum, în valoare de 345.652 euro, au fost îndreptate către:
– Asigurare necesar unități medicale care îngrijeau victime, prin:
o Echipament constând în electro-dermatoame, meshgraft II complete pentru grefe de piele, plăci meshgraft II, lame pentru electro-dermatom, monitoare funcții vitale, consumabile pentru dializă, dotări pentru oxigenoterapie etc în valoare de 141.571 euro;
o Medicamente și consumabile medicale precum albumină umană, unguente pentru arsuri, saltele antiescară, halate, tifon, comprese, mănuși chirurgicale sterile, betadină, aleză etc, îndreptate către următoarele unități medicale: Spitalul de Arși, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spital Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota, în valoare de 143.145 euro;
– Ajutor direct către victime sau familiile acestora:
o Ajutor înmormantare catre 23 familii, în valoare de 49.658 euro;
o Ajutor familii (nominal mentionați de donatori), în valoare de 993 euro;
o Ajutor pacienți transferati în străinatate, în valoare de 2.070 euro;
o Ajutor victime externate (medicamente, mănuși și bandaje compresive, programe de fizioterapie, transport, cazare și alte servicii în functie de nevoile acestora), în valoare de 8.285 euro.

În acest moment, nevoile victimelor variază de la caz la caz, fie că sunt încă spitalizate sau în tratament la domiciliu. Cei peste 1.400.000 de euro rămași din fondurile colectate vor fi utilizați pentru continuarea tratamentului pe termen scurt, mediu și lung al victimelor și pentru sprijinul familiilor celor decedați.

În perioada următoare, pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor semnalate de cei care au fost în seara de 30 octombrie 2015 în club Colectiv, am stabilit alocarea unui fond de sprijin direct către victime. Acesta se va calcula în funcție de numărul de zile de spitalizare ale fiecărei persoane, și anume:
– victimele care au avut 1 – 7 zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma de 5.000 de lei
– victimele care au avut 1 – 21 de zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma 10.000 de lei
– victimele care au mai mult de 21 de zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma 15.000 de lei

În plus față de acest fond de sprijin, victimele #colectiv vor beneficia în continuare de susținerea cheltuielilor pentru achiziționarea mănușilor și bandajelor compresive (garment-uri), recomandate de medicul curant. Pentru acestea se iau măsurile pacienților de către firma producătoare și Crucea Roșie se va ocupa direct de achitarea facturii.

Tot pentru ajutorarea victimelor aflate în procesul de recuperare, Crucea Roșie Română împreună cu PRO TV au decis să susțină și plata pentru achiziționarea unui kit medical special pentru îngrijirea pacientului ars, pentru o perioada de 6 luni. Fiecare pacient va primi 1 kit/lună. Kitul medical a fost agreat de doctori de specialitate și Ministerul Sănătății și conține produse de igienă specifice, precum și produse tehnico-medicale necesare în această etapă de tratament. Valoarea unui kit medical este de 2800 de lei și se estimează necesarul a 400 de kit-uri în valoare totală de 1 120 000 de lei. Kitul va fi distribuit pacienților prin medicii curanți din fiecare unitate medicală unde au fost internați.

Până la epuizarea fondurilor existente, Crucea Roșie Română și PRO TV vor susține și acele cheltuieli privind tratamentul și recuperarea medicală specifice persoanelor arse, precum operații de reconstrucție, proteze, terapii etc.

Familiile persoanelor decedate, care nu au solicitat și nu au primit sprijin financiar până la această dată, vor primi un ajutor financiar în valoare de 10.000 de lei.

Actele necesare pentru solicitare sprijin victime:
– Cerere tip;
– Copie după CI;
– Copie scrisoare medicală primită la externarea din spital/ documente care atesta perioada de spitalizare;
– Cont bancar;
Actele necesare pentru sprijinul familiilor celor decedați:
– Cerere sau email prin care se menționează gradul de rudenie cu decedatul (de preferat rude de gradul 1 )
– Copie certificat de deces;
– Cont bancar;
– Copie după CI titular cont bancar;

Documentele pot fi transmise prin email la adresele comunicare@crucearosie.ro / marius.ion@crucearosie.ro sau depuse la sediul central al Crucii Roșii Române din str. Biserica Amzei nr. 29, sector 1, București, tel. 021 317 060 06.

ArtlogoNouaNePasa

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.