Campania Nationala „Tinerii voteaza – Tinerii conteaza”

0

Consiliul Tineretului din Romania – CTR, in parteneriat cu Autoritatea Electorala Permanenta, precum si cu o serie de actori guvernamentali si non-guvernamentali, implementeaza in perioada ianuarie – iunie 2014 Campania Nationala de Informare si Constientizare „Tinerii voteaza – Tinerii conteaza” sau League of Young Voters Romania, co-finantata prin Programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene, Actiunea 4.5.

sursa: comunicat de presa Consiliul Tineretului din Romania 

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activa a tinerilor la viata democratica europeana si nationala, in special prin incurajarea participarii acestora la alegerile pentru Parlamentul European, in calitate de cetateni corect informati si responsabili.

logo-ro

In cadrul Campaniei sunt implementate o serie de activiati nationale si regionale, intre care amintim:

  • Crearea unei comunitati de Ambasadori de Tineret pentru Participare – League of Young Ambassadors for Participation: in România, vor fi selectati 16 tineri voluntari, cu rol de multiplicatori si promotori ai Campaniei la nivel regional, respectiv implemementarea a doua training-uri pentru acestia
  • 1 Caravana Nationala a Participarii in cadrul careia sunt desfasurate evenimente publice (seminarii informative, actiuni de constientizare si conferinte de presa) in cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, pe parcursul a doua zile, alaturi invitatia lansata catre alte ONG-uri de a desfasura activitati sub egida Campaniei
  • 4 dezbateri majore cu tineri si candidati pentru Parlamentul European (reunind reprezentani din toate Partidele Politice interesate), in 4 orase din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara și Iasi)
  • 2 Conferinte Nationale pe tema Participarii Tinerilor, la inceputul si finalul Campaniei
  • 1 Campanie on-line

Cu ocazia deschiderii proiectului, Consiliul Tineretului din Romania are deosebita placere sa va invite la Conferinta Nationala pentru Participarea Tinerilor – evenimentul de lansare al Campaniei. Aceasta va avea loc in data de 18 februarie 2014, la Hotel MINERVA , sala Himalaya, din strada Gheorghe Manu 2-4, sector 1, Bucuresti incepand cu orele 13:00.

Precizam ca evenimentul va reuni reprezentanti ai mediului neguvernamental de si pentru tineret, precum si autoritati publice in domeniul tineretului, al participarii etc. De asemenea, evenimentul se doreste a fi si un spatiu de promovare a oricaror alte initiative care vizeaza in special informarea si incurajarea tinerilor de a participa la alegerile europarlamentare din mai 2014. In acest sens, daca aveti un proiect/ o initiativa de promovat, va rugam sa completati formularul de inregistrare disponibil aici.

Program al Conferintei, precum si indicatiile pentru a ajunge la destinatie:

Program Conferinta Lansare

 

Pentru inscrieri si confirmarea de participare sunteti invitati sa transmiteti un mesaj la adresa tineriiconteaza@ctr.ro pana la data de 16 februarie 2014.

 

         

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează