Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania Nationala „Tinerii voteaza – Tinerii conteaza”

0

Consiliul Tineretului din Romania – CTR, in parteneriat cu Autoritatea Electorala Permanenta, precum si cu o serie de actori guvernamentali si non-guvernamentali, implementeaza in perioada ianuarie – iunie 2014 Campania Nationala de Informare si Constientizare „Tinerii voteaza – Tinerii conteaza” sau League of Young Voters Romania, co-finantata prin Programul Tineret in Actiune al Comisiei Europene, Actiunea 4.5.

sursa: comunicat de presa Consiliul Tineretului din Romania 

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activa a tinerilor la viata democratica europeana si nationala, in special prin incurajarea participarii acestora la alegerile pentru Parlamentul European, in calitate de cetateni corect informati si responsabili.

logo-ro

In cadrul Campaniei sunt implementate o serie de activiati nationale si regionale, intre care amintim:

  • Crearea unei comunitati de Ambasadori de Tineret pentru Participare – League of Young Ambassadors for Participation: in România, vor fi selectati 16 tineri voluntari, cu rol de multiplicatori si promotori ai Campaniei la nivel regional, respectiv implemementarea a doua training-uri pentru acestia
  • 1 Caravana Nationala a Participarii in cadrul careia sunt desfasurate evenimente publice (seminarii informative, actiuni de constientizare si conferinte de presa) in cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, pe parcursul a doua zile, alaturi invitatia lansata catre alte ONG-uri de a desfasura activitati sub egida Campaniei
  • 4 dezbateri majore cu tineri si candidati pentru Parlamentul European (reunind reprezentani din toate Partidele Politice interesate), in 4 orase din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara și Iasi)
  • 2 Conferinte Nationale pe tema Participarii Tinerilor, la inceputul si finalul Campaniei
  • 1 Campanie on-line

Cu ocazia deschiderii proiectului, Consiliul Tineretului din Romania are deosebita placere sa va invite la Conferinta Nationala pentru Participarea Tinerilor – evenimentul de lansare al Campaniei. Aceasta va avea loc in data de 18 februarie 2014, la Hotel MINERVA , sala Himalaya, din strada Gheorghe Manu 2-4, sector 1, Bucuresti incepand cu orele 13:00.

Precizam ca evenimentul va reuni reprezentanti ai mediului neguvernamental de si pentru tineret, precum si autoritati publice in domeniul tineretului, al participarii etc. De asemenea, evenimentul se doreste a fi si un spatiu de promovare a oricaror alte initiative care vizeaza in special informarea si incurajarea tinerilor de a participa la alegerile europarlamentare din mai 2014. In acest sens, daca aveti un proiect/ o initiativa de promovat, va rugam sa completati formularul de inregistrare disponibil aici.

Program al Conferintei, precum si indicatiile pentru a ajunge la destinatie:

Program Conferinta Lansare

 

Pentru inscrieri si confirmarea de participare sunteti invitati sa transmiteti un mesaj la adresa tineriiconteaza@ctr.ro pana la data de 16 februarie 2014.

 

         

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.