Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania naţională de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”

0

Consiliul Tineretului din România – CTR, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, precum și cu o serie de actori guvernamentali și non-guvernamentali, a desfăşurat ieri, 18 februarie 2014, Conferinţa Naţională pentru Participarea Tinerilor de deschidere a   Campaniei Naţionale de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania, implementată în perioada ianuarie-iunie 2014.

1

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetăţeni corect informaţi şi responsabili. Campania are un caracter nepartizan, asigurând reprezentarea echilibrată a tuturor părţilor.

În cadrul evenimentului de lansare au participat domnul Daniel DUȚĂ, Director al Autorităţii Electorale Permanente, domnul Cristian COSMIN – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, domnul Bogdan BÂRLĂ – Biroului de Informare al Parlamentului European în România și domnul Romeo MOȘOIU – Consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, alături de reprezentanţi ai societăţii civile de nivel naţional şi regional, precum şi tineri interesaţi de tema Campaniei.

În cadrul Conferinţei au fost prezentate viitoarele activităţi ale Campaniei şi au avut loc intervenţii din partea instituțiilor reprezentate, ai partenerilor non-guvernamentali, precum Consiliul Naţional al Elevilor, Institutul Qvorum, GovFaces, PATRIR.

Conferinţa a oferit cadrul pentru un dialog constructiv între reprezentanţii instituţiilor publice, mediul non-guvernamental şi tinerii participanţi, respectiv au fost propuse soluţii pentru creşterea participării tinerilor în viaţa publică şi democratică și stimularea acestora pentru a participa la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Moderatorul evenimentului a fost Veronica Ştefan, preşedinte Consiliul Tineretului din România.

tineriiconteaza.ctr.ro

www.facebook.com/tineriiconteaza

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.