Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Camera din Față se alătură demersului Asociației MaiMultVerde, pentru reîmpădurirea României

0

Prin susținerea proiectului ”Fă cadou un copac” al Asociației MaiMultVerde, Camera din Față a devenit prima cafenea responsabilă social din București, care alege să doneze o parte din încasările obținute din vânzarea produselor pentru proiectele de împădurire desfășurate de asociație. Copacii adunați indirect cu ajutorul clienților cafenelei vor fi plantați în toamna acestui an.

camera_homeintro7

Inspirați de modelul partenerilor din agenția Craft Interactive (care donează copaci la fiecare proiect online sau campanie finalizate), responsabilă cu comunicarea brandului Camera din Față, cafeneaua/ceainăria va dona o parte din încasările obținute din vânzările de ceai și cafea, Asociației MaiMultVerde. Astfel, toți clienții care trec pragul „Camerei” din strada Mendeleev nr. 22 (Piața Amzei) se vor bucura de calitatea delicateselor și vor sprijini indirect demersul Camerei din față și al Asociației MaiMultVerde: reîmpădurirea României. Cu alte cuvinte, începând de acum, clienții Camerei din Față vor fi ecologiști!

De asemenea, în toamnă, echipa Camerei din Față împreună cu trupa Voltaj, agenția Craft Interactive și clienții cafenelei doritori, vor participa la plantarea primilor puieți rezultați din această colaborare, alături de voluntarii Asociației MaiMultVerde.

Până acum, în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac” desfășurate de MaiMultVerde începând cu anul 2010, s-au plantat 30.000 de puieți la Ploiești, pe Șoseaua de Centură Est și la Snagov.

“Este important să avem grijă de mediul înconjurător, pentru sănătatea noastră și a generațiilor care vor urma. Este de datoria noastră, a fiecăruia dintre noi, să protejăm natura și să ne implicăm în activități care susțin un mediu frumos și prielnic pentru o viață sănătoasă. Încercăm să le insuflăm și copiilor noștri dragostea față de natură, să fie mândri atunci când plantează un copac sau o floare”, a declarat Călin Goia (asociat Camera din Față).

camera_homeintro16

Camera din Faţă este un loc cu dischis ce cuprinde ceainărie, cafenea şi magazin cu vânzare directă sau online, pe strada Mendeleev nr. 22, lângă Piaţa Amzei, un loc în care timpul parcă s-a oprit în loc, iar gustul cafelei de dimineață te însoțește până la prânz, amintirile copilăriei sunt readuse la viață, ceaiurile, prăjiturile de  aici nu au fost afectate de nici un compromis. Detalii pe www.cameradinfață.ro

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis Cicloteque – primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara,  a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat Gala Verde – prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu. Bugetul MaiMultVerde din primii şase ani a fost de 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.