Camera Deputaților oferă stagii de internship pentru 25 de tineri interesați de o carieră în administrația publică

0

Camera Deputaților a lansat primul program integrat de internship, care se dorește a fi o inițiativă menită să contribuie la creșterea nivelului de transparență instituțională, în sensul dezvoltării unei corecte culturi civice parlamentare în rândul tinerilor care își doresc o carieră în administrația publică.

afis internship C Dep

Proiectul propune unui număr de 25 de tineri oportunitatea de a-și folosi cunoștințele teoretice în practica de zi cu zi a Comisiilor și Direcțiilor din Camera Deputaților, în următoarele domenii: politică externă, securitate și apărare, buget-finanțe, politici sociale și comunicare instituțională.

Toți cei care doresc să se înscrie în acest program vor trebui să completeze până pe 28 septembrie un formular on-line disponibil la adresa oficială: internship.cdep.ro. În etapa a doua, programată să aibă loc între 6-12 octombrie, candidații selectați vor parcurge un test care va conține întrebări de cultură parlamentară și constituțională, dar și exerciții de testare a logicii. Ulterior, aceștia vor susține un interviu în care li se va testa capacitatea de reacție în raport cu nivelul cunoștințe rezultat în urma analizei formularului.  Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 15 octombrie, urmând ca stagiul de practică să se desfășoare în perioada 20 octombrie-20 decembrie.

Mai multe informații legate de criteriile de selecție, dar și alte detalii pot fi găsite accesând pagina oficială a programului: internship.cdep.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează