Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Camera Deputaților oferă stagii de internship pentru 25 de tineri interesați de o carieră în administrația publică

0

Camera Deputaților a lansat primul program integrat de internship, care se dorește a fi o inițiativă menită să contribuie la creșterea nivelului de transparență instituțională, în sensul dezvoltării unei corecte culturi civice parlamentare în rândul tinerilor care își doresc o carieră în administrația publică.

afis internship C Dep

Proiectul propune unui număr de 25 de tineri oportunitatea de a-și folosi cunoștințele teoretice în practica de zi cu zi a Comisiilor și Direcțiilor din Camera Deputaților, în următoarele domenii: politică externă, securitate și apărare, buget-finanțe, politici sociale și comunicare instituțională.

Toți cei care doresc să se înscrie în acest program vor trebui să completeze până pe 28 septembrie un formular on-line disponibil la adresa oficială: internship.cdep.ro. În etapa a doua, programată să aibă loc între 6-12 octombrie, candidații selectați vor parcurge un test care va conține întrebări de cultură parlamentară și constituțională, dar și exerciții de testare a logicii. Ulterior, aceștia vor susține un interviu în care li se va testa capacitatea de reacție în raport cu nivelul cunoștințe rezultat în urma analizei formularului.  Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 15 octombrie, urmând ca stagiul de practică să se desfășoare în perioada 20 octombrie-20 decembrie.

Mai multe informații legate de criteriile de selecție, dar și alte detalii pot fi găsite accesând pagina oficială a programului: internship.cdep.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.