,,Camera colecţionarului’’, deschisă publicului

0

Premieră pentru piaţa de artă din România: Artmark demarează pe 28 iulie proiectul intitulat ,,Camera Colecţionarului’’ printr-un vernisaj ce va avea loc la Muzeul de Artă Constanţa şi care va reuni în exclusivitate tablouri dintr-o colecţie privată, ţinută departe de ochiul public.

_MG_8266

Pentru prima dată în cadrul unui proiect cultural promiţător, un colecţionar îşi va expune achiziţiile în materie de artă într-un vernisaj deschis publicului larg. Tablourile vor purta semnătura lui Corneliu Baba, celebratul pictor impresionist, a cărui artă a fost, deseori, inspirată de Rembrandt.

Iniţiativa proiectului sugestiv intitulat ,,Camera Colecţionarului’’ aparţine casei de licitaţii Artmark şi este realizat anul acesta în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa, urmărind să se extindă, treptat, în toată ţara. Proiectul îşi propune să aducă plus valoare atât pentru colecţionarii de artă, cât şi pentru muzee, ţinta principală rămânând însă publicul.

Evenimentul va debuta joi, 28 iulie, la ora 12:00 printr-o conferinţă de presă care va explicita conceptul proiectului şi beneficiile cuvenite pieţei de artă, avându-le drept invitate speciale pe doamnele dr. Doina Păuleanu – critic de artă, Directorul Muzeului de Artă Constanța şi Adina Renţea – Directorul Pavilionului Muzeal. În cele ce vor urma, vizitatorii vor putea admira, într-o atmosferă specială, exclusivistul vernisaj.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.