Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calea Victoriei – o calatorie virtuala in Bucurestiul interbelic

0

caleavictoriei-370x250Initial Podul Mogosoaiei – ulterior Calea Victoriei – era una din cele mai vechi strazi din Capitala, unde in secolul al XIX-lea se gaseau casele si palatele celor mai importante familii din Bucuresti. Pe aceeasi strada, pe langa casele private, gasim si institutii de cultura sau institutii publice. In perioada interbelica, Calea Victoriei devine loc de promenadapentru toate categoriile sociale, strada devenind aglomerata, eleganta, dar si pestrita.

Intelectualii vremii, scriitori sau artisti, au trait si au scris despre atmosfera cosmopolita de pe fostul Pod al Mogosoaiei, luand deseori pulsul orasului si privind trecatorii dinspre celebra Casa Capsa.

Veti afla istoriile mai putin cunoscute despre cladirile emblematice de pe Podul Mogosoaiei – Palatul Cantacuzino, Palatul Ghika-Gradisteanu, Academia Romana, Palatul Regal, Ateneul, Cercul Militar National –  precum si povestile pline de farmec ale unor personalitati exceptionale ce si-au legat existenta de aceste locuri – George Enescu, Maria Tanase, Guta Vernescu, Nicolae Iorga, Regele Carol 1, Regina Maria si altii.

In aceasta calatorie virtuala povestile vor fi sustinute de frumoase fotografii din epoca, care vor reface traseul nostru imaginar de la Piata Victoriei pina la capatul Caii Victoriei. Calatoria noastra in timp, in care vom afla secretele unor cladiri inca vii sau ale unor palate disparute, se va incheia pe strada pe care se afla Biserica Stavropoleos si Carul cu Bere.

 

Lector: Anita Sterea

Data: 23 Noiembrie 2013; Ora: 11:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locatie: Fundatia Calea Victoriei -Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.