Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Calea Victoriei – o călătorie virtuală în Bucureştiul interbelic

0

Îți plac poveștile despre case vechi și personaje din alte vremuri și vrei să cunoști mai bine clădirile de patrimoniu din București? Vino vineri, 13 decembrie, la 19.00, la conferinţa Calea Victoriei – o călătorie virtuală în Bucureştiul interbelic, unde istoricul Anita Sterea te va încânta cu poveşti fascinante şi fotografii de epocă ce dezvăluie lumea Bucureştiului interbelic.

Vei afla anecdote mai puţin cunoscute despre clădirile emblematice de pe Podul Mogoşoaiei – Palatul Cantacuzino, Palatul Ghika-Grădişteanu, Academia Română, Palatul Regal, Ateneul, Cercul Militar Naţional – precum şi poveştile pline de farmec ale unor personalităţi excepţionale ce şi-au legat existenţa de aceste locuri – George Enescu, Maria Tănase, Guţă Vernescu, Nicolae Iorga, Regele Carol I, Regina Maria şi alţii.

Iniţial Podul Mogoşoaiei – ulterior Calea Victoriei – era una din cele mai vechi străzi din Capitală, unde în secolul al XIX-lea se găseau casele şi palatele celor mai importante familii din Bucureşti. Pe aceeaşi stradă, pe lângă casele private, găsim şi instituţii de cultură sau instituţii publice. În perioada interbelică, Calea Victoriei devine loc de promenadă pentru toate categoriile sociale. Strada se transformă într-un spaţiu aglomerat, elegant, dar şi pestriţ.

Intelectualii vremii, scriitori sau artişti, au trăit şi au scris despre atmosfera cosmopolită de pe fostul Pod al Mogoşoaiei, luând deseori pulsul orasului şi privind trecătorii dinspre celebra Casă Capşa.

În această călătorie virtuală, poveştile vor fi susţinute de frumoase fotografii din epocă, care vor reface traseul nostru imaginar, de la Piaţa Victoriei, până la capătul Căii Victoriei, aproape de legendarul restaurant Caru` cu Bere.

Ești pregătit? Înscrie-te pe contact@victoriei.ro și trece-ți datele evenimentului în agendă: vineri, 13 decembrie, 19.00, la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Taxa de participare e de 50 de lei.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.