Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Călătorie în Lumea Mea

0

Călătorie în Lumea Mea, 2014 -2015

Am pornit la drum, în călătoria noastră, vineri 20 iunie 2014, până duminică, 7 copii de la Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti şi 7 din Buzău cu vârste între 11 şi 17 ani, însoţiţi de 6 profesori şi 14 voluntari Orange şi Young Goldfish.

5

Am ajuns la Mănăstirea Carmelitanilor din Snagov, un adevărat colţ de rai plin de verdeaţă, de bucurie şi atenţie la cele mai mici detalii, unde am găsit tot ce ne-am dorit şi tot ce am fi putut avea nevoie.

Este foarte greu să descriem în cuvinte experienţa emoţionantă pe care am avut-o împreună: am derulat activităţi de cunoaştere în care am aflat lucruri noi unii despre alţii, ne-am jucat şi am construit împreună simbolul proiectului, am cunoscut natura din jur, am ascultat, am mirosit  şi am atins iarba, florile, copacii şi animalele din jur, am învăţat să ne orientăm mai bine în spaţiu, să simţim ce este lângă noi, să ne luăm interviu cu poveştile inspiraţionale de viaţă, am învăţat de la ceilalţi şi am încercat şi noi să fim la fel de talentaţi la pian, chitară, să cântăm, să dansăm pe muzică indiană sau latino, am compus cântecul echipei şi al călătoriei noastre; am vizitat Rezervaţia Naturală Snagov unde ne-am plimbat cu vaporaşul şi am atins plante, scoici, melci şi peşti.

La întoarcere în Bucureşti, am vizitat Muzeul „Grigore Antipa” şi am experimentat indicatoarele pentru nevăzători, panourile scrise în alfabetul Braille şi imaginile în relief. Activităţile în perechi sau pe echipe au dezvoltat o relaţie de prietenie şi colaborare, i-au ajutat pe copii să aibă mai multă încredere în ei înşişi, dar şi în ceilalţi, iar pe voluntari i-au ajutat să experimenteze lumea dintr-o altă perspectivă, mai profundă, mai umană, construind, astfel, o singură lume a încrederii, a empatiei şi a frumosului.

Proiectul „Călătorie în lumea mea”, desfăşurat de Asociaţia Young Goldfish cu sprijinul Fundaţiei Orange in cadrul fondului „Lumea prin culoare şi sunet”, are ca scop creșterea accesului la educație și la o viață independentă pentru tineri cu deficiențe de vedere.

Principalele obiective sunt dezvoltarea abilităților de comunicare ale acestora, pentru a le creşte încrederea și abilităţile de viaţă independentă necesare pentru o viata normala.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, Liceul Special „Moldova” – Târgu Frumos şi Liceul Teoretic Special „Iris” Timişoara.

Pe durata unui an, grupuri formate atât din tineri cu deficiente de vedere  cât şi din tineri fără deficienţe, vor participa la  diverse activități pentru a învăţa să relaţioneze, pentru a se descoperi pe sine şi pentru a-şi întări încrederea în forţele proprii

Călătoria noastra este abia la început şi va dura până la sfârşitul anului şcolar 2014-2015, incluzând şi înregistrarea de cărţi audio în studioul Asociaţiei Young Goldfish şi oferirea de softuri audio vocale pentru 4 universităţi din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Te invităm să te alături iniţiativei noastre în următoarea călătorie ce va avea loc în septembrie la Cluj-Napoca  sau pentru cărţile care  vor fi citite şi înregistrate inclusiv pe perioada vacanţei.

Vino să fii voluntar şi intră în Lumea Mea! 

Despre Asociația Young Goldfish

Young Goldfish este o asociație non-profit înființată în ianuarie 2009, ce urmăreşte consilierea, formarea și integrarea profesională a tinerilor.

Asociația Young Goldfish acționează pentru dezvoltarea personală a tinerilor pentru a ajunge la potențialul lor maxim. Astfel, îi ajutăm să-şi descopere visurile și vocația, să descopere ce-şi doresc cel mai mult și să obțină exact ceea ce visează.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Împreună cu instituţii şi organizaţii non-guvernamentale specializate, Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în beneficiul  persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.