Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Călătorie culturală în Grecia: Delfi – Delos – Santorini (15-17 Iunie)

0

Fundația Calea Victoriei vă invită în zilele de 15, 16 și 17 iunie la o Călătorie culturală în Grecia: Delfi – Delos – Santorini , alături de istoricul Raluca Sidon. Vino să pornim prin peisajele luminoase ale Eladei, ce poartă încărcătura istorică și mitologică a unei civilizații rafinate.

Ne delectӑm astfel cu o reverie populată de legende, de creații estetice, drame, personaje mitologice, eroi și filosofi. Foșnetul pinilor ne aduce aminte de Orfeu, iar munții de la Delfi emană încă o forță oraculară. Orice peisaj poartă cu el sufletul oamenilor care l-au animat și l-au modelat.

Călătoria noastră virtuală prin Grecia intenționeză să servească drept ghid inițiatic și sursă de idei pentru un voiaj real. Ea va urma un parcurs geografic, de la Nord la Sud și va fi împărțită în trei etape, astfel:

1. Grecia de Nord: Salonic, Muntele Athos, Vergina, Dodona și Delfi.
Al doilea oraș al Greciei, Salonicul oferă tot ce are mai elevat tradiția levantină. La Vergina, arheologia a scos la iveală mormintele intacte ale dinastiei macedonene. Delfi este loc al sanctuarului lui Apollo, unde Pythia pronunța oracolele și pelerinii aduceau ofrande.

2. Atena și împrejurimile: Eleusis, Sunion, Brauron și insula Eghina. Insulele Ciclade, Delos.
Atena se va dovedi o revelație pentru călătorul contemporan, obișnuit mai mult cu reverberația peste veacuri a stilului clasic. Insula Delos oferă priveliștea locuințelor elenistice excepțional păstrate, făcând din ea un fel de Pompei al Greciei.

3. Peloponez: Olimpia, Epidaur, Micene, Mani. Creta și Santorini.
Flacăra olimpică se aprinde la Olimpia în același sanctuar al zeiței Hera în care ardea focul sacru pe parcursul jocurilor atletice în cinstea lui Zeus. Teatrul antic grec de la Epidaur este unul din cele mai bine conservate din antichitate. Micene este cetatea cu ziduri ciclopice, Mani este presărată de turnuri medievale, iar Insulele Creta și Santorini deschid o altă perspectivă asupra originilor civilizației grecești, prin trecutul lor marcat de orașele minoice.

Calatorie culturala in Grecia

Lector: Raluca Sidon
Data începere: 4 iunie 2015; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 3
Frecvența: zilnic: luni-miercuri (15-17 iunie)
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 135 ron
Locul desfășurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.