Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cafeneaua Meșteshukar ButiQ – o cafenea cu ibrice din cupru și povești țesute din tainele vechi ale meșteșugului rom și diversitatea designului contemporan

0

Vă invităm joi, 26 septembrie, de la ora 19.00, pe strada Edgar Quinet nr 7, să inaugurăm împreună Cafeneaua Meșteshukar ButiQ – o cafenea cu ibrice din cupru și povești țesute din tainele vechi ale meșteșugului rom și diversitatea designului contemporan.

Meșteșhukar ButiQ este singurul concept-store din București care a intrat în topul recomandărilor NY Times 2018 și a fost premiat în 2019 la Bienela de Arhitectură, secțiunea design interior.

Cafeneaua MBQ vine ca o completare firească a primului ibric din cupru realizat de meșteșugarul Victor Clopotar, în colaborare cu designerul vienez Nadja Zerunian.

MBQ își propune să readucă în bucătăriile urbane și diminețile pline, aroma cafelei preparată la ibric.

Seara se va deschide alături de  barista Cristalenia Șofan, National Ibrik Champion 2017&2018 și va continua pe ritmurile lăutărești ale Corinei Sîrghi acompaniată de contrabasistul Cristian Mircea. Cristiana Bucureci  va îmbracă și dezbrăca pereții magazinului cu o expoziție de colaje manifest. Colajele Cristianei introduc și elaborează o dimensiune futuristă și decorativă prin juxtapuneri atipice de texturi, personaje și obiecte.

Cafeaua va fi preparată în ibric de cupru, pe nisip și se va servi alături de baclavale însiropate.

https://www.facebook.com/events/560549311149215/

Meșteshukar ButiQ este o întreprindere socială care promovează meșteșugurile tradiționale rome și românești.

Întregul proiect Mesteshukar ButiQ a fost creat având ca scop reactualizarea elementelor creative ale unei culturi  puţin cunoscută – cultura romani.

Produsele și obiectele pe care le găsiți în magazin sunt realizate de către meşteşugarii romi în colaborare cu designeri din România, Austria și Suedia. Designerii au identificat cele mai vechi şi mai răspândite motive decorative şi tehnici meşteşugăreşti rome și le-au integrat în obiecte home decor, haine şi bijuterii cu design contemporan.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.