Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti

0

Locuiți in București? Vă asteptăm pe 8 iunie 2013 să fim solidari cu persoanele afectate de criza economică!

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti

– editia II –

proiect pilot desfăşurat sub dezideratul

Să facem din sectorul 1 Bucureşti un spaţiu al coresponsabilităţii sociale

Asociaţia CRIES, în parteneriat cu asociaţiile REPER21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana şi Fundaţia Parada va invita la cea de a doua ediţie a proiectului Cadouri solidare pentru cetăţeni din sectorul 1!

În cadrul proiectului îi încurajăm pe bucureșteni să se solidarizeze cu persoane care se confruntă cu probleme financiare grave şi care nu reuşesc să îşi asigure nevoi de bază, la nivel personal şi familial. Astfel, bucureștenii sunt invitați să se solidarizeze cu aceste personae și să le pregătească cadouri … altfel!

A doua ediţie a acestui proiect se va desfăşura sâmbăta, în data de 8 iunie a.c., între orele 10.00-12.00, la sediul asociaţiei REPER21, strada Clucerului 49A.

De cadourile voastre vor beneficia trei organizaţii neguvernamentale: Casa Iona, Fundaţia Parada, Centrul Pinochio care lucrează cu persoane în dificultate şi care au realizat un necesar al nevoilor ce ar putea fi acoperite prin contribuţia cetăţenilor din sectorul 1 Bucureşti.

La prima editie a demersului, desfășurată pe 30 martie 2013, au fost facute cadouri foarte diverse: haine pentru fete și băieți mai mari sau mai mici, jucării de toate felurile și cărti!

Demersul Cadouri solidare este dezvoltat în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active,proiect care a facilitat consultarea cetăţenilor din sectorul 1 cu privire la bunăstarea socială. În exprimarea criterilor de bunăstare pentru sectorul 1 Bucureşti au fost implicaţi 271 de cetăţeni din 21 de grupuri omogene diferite. Indicatorul care a colectat cele mai multe răspunsuri este indicatorul putere de cumpărare/acces la finanţe, sub acesta fiind exprimate mai multe nevoi pe care concitadinii noștri nu reuşesc să le mai satisfacă din lipsa de resurse financiare, respectiv: alimentaţie, îmbrăcăminte, medicație (tratamente medicale), dar  și petrecerea timpului liber.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează