Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti

0

Locuiți in București? Vă asteptăm pe 8 iunie 2013 să fim solidari cu persoanele afectate de criza economică!

Cadouri solidare pentru cetăţenii din sectorul 1 Bucureşti

– editia II –

proiect pilot desfăşurat sub dezideratul

Să facem din sectorul 1 Bucureşti un spaţiu al coresponsabilităţii sociale

Asociaţia CRIES, în parteneriat cu asociaţiile REPER21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana şi Fundaţia Parada va invita la cea de a doua ediţie a proiectului Cadouri solidare pentru cetăţeni din sectorul 1!

În cadrul proiectului îi încurajăm pe bucureșteni să se solidarizeze cu persoane care se confruntă cu probleme financiare grave şi care nu reuşesc să îşi asigure nevoi de bază, la nivel personal şi familial. Astfel, bucureștenii sunt invitați să se solidarizeze cu aceste personae și să le pregătească cadouri … altfel!

A doua ediţie a acestui proiect se va desfăşura sâmbăta, în data de 8 iunie a.c., între orele 10.00-12.00, la sediul asociaţiei REPER21, strada Clucerului 49A.

De cadourile voastre vor beneficia trei organizaţii neguvernamentale: Casa Iona, Fundaţia Parada, Centrul Pinochio care lucrează cu persoane în dificultate şi care au realizat un necesar al nevoilor ce ar putea fi acoperite prin contribuţia cetăţenilor din sectorul 1 Bucureşti.

La prima editie a demersului, desfășurată pe 30 martie 2013, au fost facute cadouri foarte diverse: haine pentru fete și băieți mai mari sau mai mici, jucării de toate felurile și cărti!

Demersul Cadouri solidare este dezvoltat în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active,proiect care a facilitat consultarea cetăţenilor din sectorul 1 cu privire la bunăstarea socială. În exprimarea criterilor de bunăstare pentru sectorul 1 Bucureşti au fost implicaţi 271 de cetăţeni din 21 de grupuri omogene diferite. Indicatorul care a colectat cele mai multe răspunsuri este indicatorul putere de cumpărare/acces la finanţe, sub acesta fiind exprimate mai multe nevoi pe care concitadinii noștri nu reuşesc să le mai satisfacă din lipsa de resurse financiare, respectiv: alimentaţie, îmbrăcăminte, medicație (tratamente medicale), dar  și petrecerea timpului liber.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.