Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

C. G. Jung şi „Cartea Roşie” – Curs online

0

Cartea Roșie a lui Carl Gustav Jung. Sigur ai auzit de ea, dacă te preocupă psihologia și autocunoașterea. E momentul să afli mai multe despre ea și să îi înțelegi mai bine cuprinsul. O poți face la cursul online organizat din 29 aprilie de Fundația Calea Victoriei și susținut de psihologul Ștefania Gubavu: C. G. Jung şi „Cartea Roşie” – Curs online.

Apariţia psihologiei abisale, la începutul secolului al XX-lea, a readus omului realitatea vieţii sale interioare. Aceasta se pierduse cândva, pe drum, fiind permisă doar artiştilor şi nebunilor. Începând cu Freud şi Jung, lumea interioară a fiecăruia capătă identitate şi profunzimi nebănuite până atunci.

curs online cartea rosie jung

Carl Gustav Jung este printre primii exploratori ai celor mai îndepărtate experienţe umane. Călătoria sa interioară stă drept dovadă în „Cartea Roşieʺ, ce nu s-a vrut niciodată a fi o carte pentru alţii, ci jurnalul celor mai intime trăiri ale sale.

La acest curs online, vom vorbi despre câteva dintre ideile cu care Jung a revenit din aceste confruntări cu inconştientul, pentru a ne lua fiecare ce avem nevoie pentru o mai profundă cunoaştere de sine. Desigur, vom evita să transformăm „Cartea Roşie” într-o Biblie de urmat sau într-o rătăcire.

Vom aborda teme precum:

  • Contextul vieţii lui Jung dinaintea confruntării cu inconştientul;
  • Apariţia viziunilor;
  • Tehnica imaginaţiei active;
  • Imaginile ca impresii (simboluri) ale sufletului;
  • Călătoria eului; figuri interioare;
  • Relaţia Eu-Sine;
  • Nevoia de sens;
  • Dimensiunea spirituală a psihicului etc.

Cursul are loc online, miercuri 29 și joi 30 aprilie, de la 19.00. Ca să participi, achită taxa de curs – poți face asta direct de pe site, apoi intră pe linkul pe care-l vei primi pe mail, cu o zi înainte de data începerii. Dacă ai întrebări, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.