Burse pentru tineri: Cursuri umaniste GRATUITE la „Fundatia Calea Victoriei”

0

 

„Mintea noastra nu devine cu adevarat libera

prin simpla acumulare a cunosintelor si insusirea ideilor altor oameni,

ci formandu-ne propriile standarde si judecati si dand nastere propriilor noastre idei”

Rabindranath Tagore

Burse la Fundatia Calea Victoriei

In octombrie Fundatia Calea Victoriei invita elevii si studentii sa participe gratuit la cursuri si evenimente culturale care au scopul de a completa cultura generala si a ajuta in aleagerea profesiei. Tinerii pot beneficia de 25 de locuri la cursuri axate pe domenii umaniste, abordate superficial sau deficitar de invatamantul de stat.

Fundatia Calea Victoriei si-a inceput activitatea in 2007, cu un curs despre istoria secolului XX sustinut de istoricul Neagu Djuvara, oferind astfel publicului larg, si mai ales tinerilor, ocazia de a cunoaste, analiza si intelege fapte intamplate in trecutul recent, care au modelat si au influentat lumea in care o traim astazi.

In cei sase ani de activitate, fundatia a incurajat tinerii sa descopere frumusetea stiintelor umaniste si secretele unor profesii fascinante, organizind cursuri in domeniile: Antropologie, Istoria Artei, Istoria Costumului, Muzica clasica si Opera, Literatura, Psihologie, Actorie, Istoria Filmului, Istoria Religiilor, Retorica, Filozofie, s.a.m.d. Pana in prezent, la evenimentele Fundatiei Calea Victoriei au participat gratuit peste 5000 de tineri.

Corpul profesoral, lectorii fundatiei sunt personalitati ale vietii culturale, profesori, cercetatori sau artisti din diverse domenii, care prezinta temele in mod original, fara emfaza si in dialog cu cursantii, astfel incat acestia sa aprofundeze si sa isi insuseasca informatiile si ideile prezentate.

Spre deosebire de programa unor institutii de studii superioare, in cadrul fundatiei exista o mare deschidere si flexibilitate catre teme inedite si subiecte abordate interdisciplinar.

Tinerii cu mijloace materiale modeste sau care nu beneficiaza de sustinerea parintilor in educatia si formarea lor pot solicita burse – adica participare gratuita la cursuri, sustinuta financiar exclusiv de fundatie, pe baza unei cereri scrise pe mail la contact@victoriei.ro. Cererea trebuie sa contina numele atelierului si motivatia solicitarii bursei.

Bursele se acorda in limita locurilor disponibile.

La finalul cursului, bursierii beneficiaza de certificate de participare.

Cursurile si evenimentele la care elevii si studentii pot participa gratuit in octombrie sunt:

Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală, din 3 Oct

Cum se scrie un film? Atelier de scenaristica, din 4 oct

Descopera Mahalaua Mantuleasa, in 5 Octombrie (eveniment)

Introducere in arta regizorala: Povesti cu filme si regizori, din 7 Oct

Stiluri decorative frantuzesti – De la Ludovic al XIII-lea, la Philippe Stark, din 11 Octombrie

Calatorie in interbelic: Descopera Bulevardul Magheru, in 12 Octombrie (eveniment)

Introducere în psihologia lui Carl Gustav Jung, din 14 Oct

Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect, din 15 Oct

Introducere in arta actorului, din 15 Octombrie 

De la Art Nouveau la Art Deco: Arta, moda si societate, din 17 Octombrie

Istoria Religiilor: Mituri, Vise si Mistere, din 22 Octombrie 

Metamorfozele portretului feminin în istoria și arta europeană, din 23 Octombrie

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează