Burse în Franța pentru studenți români, în parteneriat cu mediul privat din România

0

AMBASADA FRANŢEI ÎN ROMÂNIA ȘI AGENȚIA UNIVERSITARĂ A FRANCOFONIEI

Burse în Franța – convenții de parteneriat cu zece companii de top

Ambasada Franței în România, prin Institutul Francez din România, operatorul său cultural și educativ, și Agenția universitară a Francofoniei vor încheia marți, 17 martie 2015 convenții de parteneriat cu zece companii de top din România pentru a cofinanța burse de studii în Franța destinate tinerilor români cu potențial, în domenii de înaltă specializare în care competența pe plan local este absentă. După încheierea studiilor și întoarcerea în România, tinerii își vor pune abilitățile nou dobândite în slujba companiilor sponsor care îi vor recruta.

Companiile partenere la acest program în 2015 sunt GDF SUEZ Energy România, Renault România, Orange România, Lafarge România, Agricesem, Caussade Semences SRL România, Exploitdaneasa SRL, Expur S.A., Isagri România, Sopema România S.A.

LOGO_AMBASSADE

Ambasada Franței la București, prin Institutul Francez din România, operatorul său cultural și educativ, derulează de patru ani acest program de burse de studii cofinanțate în colaborare cu societăți cu sediul în România. Din 2015, Agenția universitară a Francofoniei se alătură acestui parteneriat, punând totodată la dispoziție și rețeaua sa de 30 de universități din România pentru recrutarea celor mai talentați studenți.

Acest program inovator permite companiilor să detecteze colaboratori cu potențial ridicat și să își dezvolte o bază de talente tinere care poate servi la dezvoltarea acestor societăți pe termen lung. Programul contribuie în egală măsură atât la dezvoltarea companiilor, cât și la inserția profesională în România a unei generații de tineri înzestrați, formați la înalte standarde occidentale și deschiși la dialogul intercultural.

În cei patru ani de existență a programului, peste 30 de tineri români talentați au beneficiat de o bursă de formare de excelență în Franța pentru a asimila competențe de ultimă oră în domenii variate (mecanică, informatică, management, statistică etc.). Ca parte a formării lor, acești studenți au făcut și un stagiu de șase luni în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franța) și au avut oportunitatea de a fi angajați ulterior de compania sponsor.

Apelul la candidaturi pentru programul în curs este disponibil pe site-urile Ambasadei Franței, ale Institutului Francez și ale Agenție universitare a Francofoniei, şi va fi deschis până la mijlocul lui aprilie 2015 :

www.ambafrance-ro.org/Bourses-cofinancees-2015-APPEL

www.auf.org/bureau-europe-centrale-et-orientale/

www.institutfrancais.ro

LogoAUF+Francophonie

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează