Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse în Franța pentru studenți români, în parteneriat cu mediul privat din România

0

AMBASADA FRANŢEI ÎN ROMÂNIA ȘI AGENȚIA UNIVERSITARĂ A FRANCOFONIEI

Burse în Franța – convenții de parteneriat cu zece companii de top

Ambasada Franței în România, prin Institutul Francez din România, operatorul său cultural și educativ, și Agenția universitară a Francofoniei vor încheia marți, 17 martie 2015 convenții de parteneriat cu zece companii de top din România pentru a cofinanța burse de studii în Franța destinate tinerilor români cu potențial, în domenii de înaltă specializare în care competența pe plan local este absentă. După încheierea studiilor și întoarcerea în România, tinerii își vor pune abilitățile nou dobândite în slujba companiilor sponsor care îi vor recruta.

Companiile partenere la acest program în 2015 sunt GDF SUEZ Energy România, Renault România, Orange România, Lafarge România, Agricesem, Caussade Semences SRL România, Exploitdaneasa SRL, Expur S.A., Isagri România, Sopema România S.A.

LOGO_AMBASSADE

Ambasada Franței la București, prin Institutul Francez din România, operatorul său cultural și educativ, derulează de patru ani acest program de burse de studii cofinanțate în colaborare cu societăți cu sediul în România. Din 2015, Agenția universitară a Francofoniei se alătură acestui parteneriat, punând totodată la dispoziție și rețeaua sa de 30 de universități din România pentru recrutarea celor mai talentați studenți.

Acest program inovator permite companiilor să detecteze colaboratori cu potențial ridicat și să își dezvolte o bază de talente tinere care poate servi la dezvoltarea acestor societăți pe termen lung. Programul contribuie în egală măsură atât la dezvoltarea companiilor, cât și la inserția profesională în România a unei generații de tineri înzestrați, formați la înalte standarde occidentale și deschiși la dialogul intercultural.

În cei patru ani de existență a programului, peste 30 de tineri români talentați au beneficiat de o bursă de formare de excelență în Franța pentru a asimila competențe de ultimă oră în domenii variate (mecanică, informatică, management, statistică etc.). Ca parte a formării lor, acești studenți au făcut și un stagiu de șase luni în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franța) și au avut oportunitatea de a fi angajați ulterior de compania sponsor.

Apelul la candidaturi pentru programul în curs este disponibil pe site-urile Ambasadei Franței, ale Institutului Francez și ale Agenție universitare a Francofoniei, şi va fi deschis până la mijlocul lui aprilie 2015 :

www.ambafrance-ro.org/Bourses-cofinancees-2015-APPEL

www.auf.org/bureau-europe-centrale-et-orientale/

www.institutfrancais.ro

LogoAUF+Francophonie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.