Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de studiu de 2 ani, pentru liceenii români din clasa a 10-a

0

Burse de studiu de 2 ani, pentru liceenii români din clasa a 10-a, oferite de Şcoala Britanică din Bucureşti

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) continuă programul de burse de studiu oferite elevilor români din clasele a 10-a, care îşi doresc să urmeze pe parcursul ultimilor doi ani de studii preuniversitare cursurile instituţiei de învăţământ britanic de elită din capitală. Numărul burselor din acest an va depinde doar de calitatea aplicaţiilor primite. Acestea ar putea acoperi taxele de şcolarizare pentru următorii doi ani de învăţământ preuniversitar în cadrul Şcolii Britanice şi vor permite liceenilor obţinerea calificării ‘A-Level’, echivalentul britanic al bacalaureatului, recunoscut de către toate instituţiile de învăţământ superior din ţară şi străinătate.

“Oferta educaţională a Şcolii Britanice din Bucureşti pentru aceşti ultimi doi ani de studiu preuniversitar (echivalentul claselor a 11-a şi a 12-a de liceu, în sistemul românesc) oferă  elevilor abilităţile şi calificările necesare pentru a putea accede cu succes la universităţi de top din Marea Britanie, Europa şi restul lumii. Dorim ca prin programul nostru de burse să oferim aceste oportunităţi şi unor elevi români cu rezultate şi potenţial deosebite”, a declarat Simon Lambert, Directorul Departamentului de Admiteri şi unul dintre responsabilii proiectului de burse de studiu al BSB.

BSB

Pentru bursele BSB pot aplica toţi elevii care deţin cetăţenie română şi care urmează în acest moment cursurile clasei a 10-a în sistemul educaţional românesc. Formularele de aplicaţie se pot procura şi depune mai apoi, completate, la sediul Şcolii Britanice din Bucureşti (Str. Erou Iancu Nicolae nr. 42, Voluntari, Ilfov) în atenţia Directorului Departamentului de Admiteri, dl. Simon Lambert. Pe parcursul lunii martie 2014, elevii selectaţi vor susţine un examen, iar în final, vor avea un interviu cu Directorul Şcolii Secundare din cadrul BSB. Cei selectaţi să obţină bursele BSB 2014 vor începe primul lor an de studiu în cadrul școlii în septembrie 2014.

Programa academică britanică, predată în cadrul BSB, integral în limba engleză, este riguroasă, menită să pregătească elevii pentru următoarea etapă a educaţiei lor. În plus, Şcoala Britanică din Bucureşti oferă elevilor un număr important de oportunităţi pentru a experimenta şi învăţa noi abilităţi şi competenţe. Programul de burse de studiu al BSB urmăreşte să ofere această experienţă deosebită şi unor elevi care în mod obişnuit nu ar avea acces la un învăţământ britanic de elită. Programul a demarat în 2013, în prezent şcoala având 3 bursieri care beneficiază de această facilitate pentru ultimii 2 ani de studiu preuniversitar.

“Mediul cald şi primitor pe care l-am găsit la Şcoala Britanică din Bucureşti a făcut ca tranziţia către calificarea ‘A-Level’ să fie o experienţă deosebit de bogată şi plăcută”, a afirmat Gruia, unul dintre actualii bursieri ai BSB. “Ultimii doi ani de studiu la Şcoala Britanică mi-au oferit oportunitatea de a performa din punct de vedere academic şi de a deveni un student tot mai independent şi sigur pe el”, a adăugat un absolvent al promoţiei 2013 al BSB.

Mai multe informaţii cu privire la bursele de studiu oferite de Şcoala Britanică din Bucureşti pot fi solicitate la adresa de e-mail admissions@britishschool.ro.

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a fost înfiinţată în anul 2000 ca o instituţie de învăţământ internaţional de elită, oferind acces la o educaţie britanică de înaltă calitate. Şcoala dispune de un corp didactic internaţional, foarte performant, profesorii titulari fiind vorbitori nativi de limba engleză. BSB are, în prezent, peste 400 de elevi înscrişi în ciclul primar şi secundar şi deţine un campus modern în nordul capitalei. Este, de asemenea, membru acreditat al COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale) şi recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. Pentru mai multe detalii: www.britishschool.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.