Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bursa Binelui a premiat câștigătorii Campionatului de Bine

0

Participanții celei de-a doua ediții a Campionatului de Bine au strâns peste 64.000 de euro din mai mult de 7.300 de donații făcute prin intermediul platformei bursabinelui.ro, pe parcursul celor 84 de zile dedicate mobilizării pentru atragerea de donații [13 noiembrie 2014 – 4 februarie 2015].

Bursa Binelui, un proiect BCR, găzduiește anual Campionatul de Bine, o competiție de mobilizare adresată organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care transformă organizațiile în proprii fundraiseri în vederea atragerii de donații. ONG-urile sunt încurajate să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate de organizații în comunitățile în care acestea activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari, plecând de la o nevoie identificată în comunități sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizațiile doresc să strângă fonduri.

foto_5

Campionatul de Bine 2014-2015 a reunit 90 de proiecte și 75 de organizații non-profit, neguvernamentale, din care, 53 de proiecte și 50 de organizații s-au calificat în Semifinală și 27 de proiecte și organizații au ajuns în Finala Plină de Bine.

Căștigătorii celei de-a doua ediții a Campionatului sunt: Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul ″Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București″, Asociația SOS Infertilitatea, cu proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire și sprijin″ și Asociația Kogayon, cu proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″. Câștigătorii au fost premiați de către BCR cu dublarea sumelor atrase din donații, în limita a 5.000 de euro.

Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL a reușită să strângă 37.785 lei de la 1.082 de donatori pentru proiectul ″Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București″, care își propune dotarea secției de hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) cu un flowcitometru, echipament performant, care să permită celor peste 800 pacienți care calcă lunar pragul secției diagnosticarea corectă și rapidă a patologiilor de sânge.

Cu mult entuziasm, am reușit să strângem alături de noi voluntari, care ne-au fost alături de-a lungul timpului și care și-au arătat devotamentul și implicarea încă o dată. A fost un efort concentrat și o victorie mult dorită. Faptul că de ani de zile sprijinim pacienții cu leucemie și că mulți dintre ei astăzi sunt supraviețuitori ne-a dat credibilitate, în ciuda lipsei de mediatizare foarte mare”, explică Monica Bunaciu, Președinte și membru fondator – Asociația Română împotriva Leucemiei – ARIL.

Asociația SOS Infertilitatea a strâns 25.020 lei de la 1.518 donatori pentru proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire și sprijin″, care își propune să informeze mai bine pacienții cu privire la afecţiunea lor, să îi ajute să o abordeze eficient, cu mai multă încredere şi optimism. De asemenea, proiectul are ca obiectiv și să convingă Ministerul Sănătății că pacienții hipofertili trebuie sprijiniți.

Este prima noastră campanie de fundraising (cu excepția campaniilor pentru 2% din impozitul de venit și a celor câteva sponsorizări în baza a 20% din impozitul pe profit) și ne bucurăm mult că a fost un pariu câștigat. Căci, dincolo de competiție și premiu, pentru noi fiecare dintre cele peste 1.500 de donații din această competiție înseamnă un mesaj de susținere”, spune Nicoleta Cristea-Brunel, fondator Asociația SOS Infertilitatea.

Proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″ al Asociației Kogayon a atras 818 donatori și 35.510 lei pentru crearea unui nucleu de coordonare al ecoturismului zonei, al promovării valorilor naturale, în special al celor două arii naturale protejate în a căror administrare este implicată Asociația Kogayon.

Pentru noi experiența strângerii de fonduri este una nouă și am învățat multe din Campania pe care am derulat-o în Campionatul de Bine. Ne-am bazat Campania, în special, pe voluntarii și prietenii care ne ajută de peste 10 ani“, a mărturisit Florin Stoican, Președinte Asociația Kogayon.

foto_1 foto_3

Campionatul de Bine este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui.

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), în parteneriat cu EuPlătesc.ro, care au dezvoltat și susțin platforma on-line și acoperă toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.