Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bunele maniere si eticheta in societate

0

Fundatia Cale Victoriei va invita incepand de miercuri, 16 septembrie, ora 19:00, la un atelier interactiv si aplicat pe situatii practice care sa va ajute sa fiti o prezenta placuta in societate, sa va insusiti eticheta de la mesele festive, precum si regulile care fac mai armonioasa relatia de cuplu.- Bunele maniere si eticheta in societate.

Bunele maniere 2

Uitate si neintelese de la o generatie la alta, evocate cu nostalgie atunci cand admiram rafinamentul strabunicilor nostri, bunele maniere ne par dificil de aplicat „ca la carte” in galopul cotidian. Elaborate, de-a lungul secolelor, la marile curti regale, regulile de eticheta aveau drept scop impunerea unor ierarhii politice, sociale etc.

Dar, azi, in epoca libertatilor absolute, ce rost mai au? Ce s-a pastrat din complicatele codificari de acum un secol si cum le adaptam la stilul nostru de viata, fara sa generam momente penibile si gafe monumentale?

Atelierul la care va invitam este interactiv si relaxat, cu multe sfaturi si exemple usor de retinut si aplicat. La final, poate nu vom reusi sa fim la fel de subtili precum domnii si doamnele din secolul al XIX-lea, dar sigur vom privi cu mai multa relaxare, ingaduinta si tact diversele provocari cotidiene.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. O prezenta placuta in societate. Aspectul exterior: haine si accesorii. Coduri vestimentare. Comunicarea cu ceilalti. Formule de adresare. Salutul. Arta conversatiei. Complimente. Gafe si cateva gesturi controversate. Relatii profesionale si relatii personale.

2. Rafinamentul cotidian. In mijloacele de transport, la cumparaturi, la cinema, teatru, muzee, parcuri etc. In vizita. Diverse tipuri de vizite si invitatii. Masa – cateva reguli simple.

3. De la prima intalnire la nunta de diamant. Cateva reguli si controverse – de la prima privire la sex-etiquette. Impreuna in societate. Cererea in casatorie. Logodna. Nunta. Aniversarile si alte evenimente fericite. Situatii mai putin placute.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 16 septembrie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3;
Frecventa: saptamanal, miercuri
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.