Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bunele maniere și eticheta în societate

1

Fundația Cale Victoriei vă invită începând de joi, 21 aprilie, ora 19:00, la un atelier interactiv și aplicat pe situații practice care să vă ajute să fiți o prezență plăcută în societate, să vă însușiți eticheta de la mesele festive, precum și regulile care fac mai armonioasă relația de cuplu.- Bunele maniere și eticheta în societate.

Bunele maniere

Uitate și neințelese de la o generație la alta, evocate cu nostalgie atunci când admirăm rafinamentul străbunicilor noștri, bunele maniere ne par dificil de aplicat „ca la carte” în galopul cotidian. Elaborate, de-a lungul secolelor, la marile curți regale, regulile de etichetă aveau drept scop impunerea unor ierarhii politice, sociale etc.

Dar, azi, în epoca libertăților absolute, ce rost mai au? Ce s-a păstrat din complicatele codificări de acum un secol și cum le adaptăm la stilul nostru de viață, fără să generăm momente penibile și gafe monumentale?

Atelierul la care vă invităm este interactiv și relaxat, cu multe sfaturi și exemple ușor de reținut și aplicat.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. O prezență plăcută în societate. Aspectul exterior: haine și accesorii. Coduri vestimentare. Comunicarea cu ceilalți. Formule de adresare. Salutul. Arta conversației. Complimente. Gafe și câteva gesturi controversate. Relații profesionale și relații personale.

2. Rafinamentul cotidian. În mijloacele de transport, la cumpărături, la cinema, teatru, muzee, parcuri etc. În vizită. Diverse tipuri de vizite și invitații. Masa – câteva reguli simple.

3. De la prima întâlnire la nunta de diamant. Câteva reguli și controverse – de la prima privire la sex-etiquette. Împreună în societate. Cererea în căsătorie. Logodna. Nunta. Aniversările și alte evenimente fericite. Situații mai puțin plăcute.

Lector: Monica Neațu
Data începere: 21 aprilie 2016; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 3;
Frecvența: săptămânal, joi
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 135 ron
Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Un comentariu

  1. avatar

    intr-adevar este nevoie de astfel de evenimente pentru a ne asigura ca tinerii sunt corect invatati cum sa se comporte in societate

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.