„Bully – o poveste despre speranță”, un roman ca o mână de ajutor pentru victimele bullying-ului

0

Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea romanului grafic „Bully – o poveste despre speranță (publicat de Editura MMB), care va avea loc vineri, 24 martie 2023, ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56, Sala Perrascu).

„Bully – o poveste despre speranță” este un roman grafic, ilustrat mai atipic ca o succesiune de „capturi de ecran” și este scris la persoana I sub forma unei confesiuni sau ca un monolog adresat victimelor bullying-ului. Proiectul a apărut în urmă cu 10 ani din dorința de a întinde o mână de ajutor tinerilor și copiilor ce suferă de pe urma acestui tip de agresiune din școli – bullying. Până la apariția acestei ediții tipărite cartea a existat exclusiv în format virtual, pe diferite platforme artistice on-line, unde a reușit să ofere speranță și ajutor multor tineri care au citit-o.

Alături de Elena Ciolacu, autoarea textului și a ilustrațiilor din volum, vor lua cuvântul dr. Octavian Buda, medic, antropolog și istoric al medicinei și dr. Adrian Majuru, istoric, antropolog, manager al Muzeului Municipiului București.

Această carte a apărut mai întâi în mediul online în limba engleză ca urmare a unei teme de la facultate. Am publicat-o pe platforma Deviantart în format interactiv Flash, care îți permitea să dai click pe un buton pentru a răsfoi paginile. La scurt timp după aceea, după ce a fost evidențiată pe platformă, am primit numeroase mesaje de la adolescenți din întreaga lume care îmi mulțumeau că am creat această poveste și îmi spuneau cât de mult i-a ajutat. Îmi doresc ca și ediția tipărită acum în limba română să se bucure de succes. Romanul a reprezentat un punct de cotitură în activitatea mea artistică deoarece, prin impactul pe care l-a avut asupra celor care l-au citit, mi-a arătat ce binecuvântare este să fii artist și să poți crea, dar și câtă responsabilitate avem noi, creatorii. După ce am creat „Bully – o poveste despre speranță” am început sa fiu mult mai preocupată de mesajul lucrărilor mele, de ceea ce aduc în lume prin intermediul lor”, a declarat Elena Ciolacu.

Realizator de romane grafice și de filme de animație, Elena Ciolacu este absolventă a Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea (2004-2008). A făcut studii în design grafic la Universitatea de Vest Timișoara (2008-2010). Are licență în Ilustrație și Animație la School of Art and Design, Coventry University, Marea Britanie (2010-2013) și master în Animație la UNATC (2016-2018). A fost nominalizată în 2018 la Premiile Gopo, categoria „Tinere speranțe”, și la Premiile UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) pentru proiectele de scurtmetraj de animație. „Bully – o poveste despre speranță” a câștigat două premii în Marea Britanie: premiul I la concursul Creative Conscience Awards, categoria Ilustrație și Animație și premiul „Alegerea curatorului” oferit de Tricia Jones (fondatoarea revistei britanice i-D) la festivalul internațional NOISE.

Intrarea la eveniment este liberă, cu înscriere prealabilă prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.