Bugete locale, evacuări și promisiuni la Primăria Sectorului 5 :(

0

Astăzi, 12 decembrie 2014, s-a desfășurat ședința de Consiliu Local Sector 5, cu încălcarea mai multor prevederi ale legii 52/2003 privind transparența decizională. Ședința nu a fost anunțată public cu 3 zile inainte, iar participarea organizațiilor și a cetățenilor prezenți a fost interzisă, deși legile 215/2001 și 52/2003 prevăd accesul liber al publicului la ședințele de consiliu local.

CeRe:Centrul de Resurse pentru participare publică, împreună cu Policy Center for Roma and Minorities și Clubul Mamelor din Ferentari au dorit să participe la ședință pentru a pune pe agenda consilierilor locali două subiecte importante ale sectorului 5: publicarea bugetului primăriei sectorului 5 și situația evacuărilor ce urmează să aibă loc în strada Iacob Andrei din cartierul Ferentari.

Accesul la ședință nu a fost permis, fără nicio explicație din partea instituției, nici organizațiilor prezente, nici cetățenilor și nici reprezentanților presei. Ședința a durat mai mult de 15 minute. Nu se știe ce și cum au votat consilierii locali.

Ulterior derulării ședinței, primarul Marian Vanghelie ne-a acordat o audiență în care a promis următoarele:
– bugetul primăriei va fi disponibil publicului
– se vor găsi soluții pentru persoanele din zona Iacob Andrei ce sunt în pericol să fie evacute, prin colaborare cu Primăria Municipiului București. Nimeni nu va fi dat afară.
– ședințele consiliului local vor fi accesibile publicului.

CeRe, împreună cu Policy Center vor urmări ca aceste promisiuni să fie respectate.

Acțiunile de advocacy ale Fundației Policy Center for Roma and Miniorities și Clubului Mamelor sunt susținute de CeRe în cadrul proiectului În PAS cu justiția socială – http://www.ce-re.ro/in-pas-cu-justitia-socia

 

PS5_mica

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.