Bucurestiul pietonal!

2

Terasele de pe Smârdan amintesc de un Bucureşti altfel! Un Bucureşti mai calm şi mai liniştit. Un  Bucureşti diferit de cel din Piaţa Victoriei sau din Piaţa Muncii. Zumzetul cafelelor sau al licorilor de seară par să dea nota atmosferei pietonale de mijloc de oraş.

eugeniu-caradaFranceza, strada, pare şi ea să-şi dorească ceva mai mult de la bătrâna-i viaţă. Cândva, stradă a negustorilor francezi (sau cu mărfuri franţuzeşti) Franceza aşteaptă acum coloritul proaspăt de promenadă. Într-un colţ, piaţa cu biserica Sfântu Dumitru (piaţa Sfântu Dumitru?) promite un Bucureşti cu şanse de pietonal, fără maşini, trafic şi praf.

Veştile bune şi proaspete vin însă de pe strada Eugeniu Carada, o străduţă mică, dar cu mult fast! Undeva între Banca Naţională, Lipscani şi Pasajul Vilacrosse, strada este proaspăt (aproape) renovată şi pare să fie pregătită pentru asaltul pietonal. La stânga şi la dreapta străzii păzesc solemn clădirile mari ale fostului centru bancar ale Bucureştiului interbelic. Acum, pe lângă clădirile Băncii Naţionale şi ale BCR, terasele din pasajul Vilacrosse pregătesc paşii pentru o promenadă într-un centru istoric în curs de reciclare.

Ia de pofteşte la pas, la plimbare şi la o cafea de capitală pietonală! 🙂
(Fotografiile sunt pe strada Eugeniu Carada, iulie 2009, Florin Ghindă)

PS: pentru localizarea străzii Eugeniu Carada pe o hartă online clic aici.  

RomaniaPozitiva, iulie 2009eugeniu-carada-2

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.