Bucurestiul – pe harta europeana a evenimentelor destinate combaterii schimbarilor climatice

0

Asociatia Environ in parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București organizeaza Sambata, 17.09.2016 incepand cu ora 11.00 în Parcul Herăstrău – Intrarea Pescăruș,  evenimentul “ Redu amprenta de carbon – 2016”.

cover_05_fun

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate în perioada 09 – 18.09. 2016 la nivelul Uniunii Europene pentru a sărbători European Climate Diplomacy Day, iar faptul ca Bucureștiul a fost inclus pe harta acestor evenimente reprezintă dovada implicării responsabile a României în acest efort internațional de reducere a impactului global al schimbărilor climatice, inclusiv angajamentul ferm de transpunere a obiectivelor COP 21 desfasurat la Paris în decembrie 2015.

Manifestarea are dublu rol, pe de o parte marcarea European Climate Diplomacy Day și de continuare a campaniei “ Redu amprenta de carbon – Pașii în lupta împotriva schimbărilor climatice “ – proiect comun germano – român privind conștientizarea populației în ceea ce privește efectele schimbărilor climatice precum și acțiunile practice de reducere a impactului asupra calității vieții.

Pe parcursul întregii zile se vor desfășura activități și competiții destinate publicului avand ca scop informarea asupra actiunilor concrete de reducere a amprentei personale de carbon – concursuri de role, competitii de biciclete, concursuri de desene pe asfalt, treasure hunt, board – game-uri, avand ca tema centrala efectele schimbarilor climatice, iar ziua va fi încheiată cu un concert Smiley de la ora 20.00.

În încheierea evenimentului, la ora 20.00, Smiley va reduce amprenta de carbon cu un concert special la care intrarea se va face pe bază de baterii uzate sau deşeuri electrice de mici dimensiuni

Mai multe detalii si informatii privind activitatile derulate in cadrul evenimentului se regasesc pe site-ul campaniei www.sosclima.ro si pe pagina de Facebook https://web.facebook.com/climasos/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.