Bucureștiul are un Bucătar de Aur :)

0

A patra editie a competiei de arta culinara “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, s-a incheiat ieri 18 decembrie, cu o Seara de Gala, in cadrul careia cei peste 70 de invitati s-au bucurat de regal gastronomic, dar si de un spectacol plin de culoare. Organizatorul evenimentului, Federatia Bucatarilor din Romania, a inglobat intr-un singur eveniment arta culinara, caritatea, muzica, dansul si arta fotografica, realizand un spectacol complet.

Gastronomia romaneasca, cea care a dat nastere ideii acestui concurs, a avut reprezentanti care au onorat-o prin munca si talentul lor. Cele patru echipe calificate din semifinala au incantat invitatii cu bucate alese inspirate din bucataria romaneasca, insa toate pregatite intr-o maniera moderna. Bran Arpad de la Buffalo Steak House, Ivan Florin Marian de la Casa Mediterana, Dobre Alexandru de la Casa Doina si Lazar Cristian de la Grand Hotel Continental au demonstrat ca arta culinara romaneasca este versatila si poate fi nu numai gustoasa, dar poate incanta si privirile. Alaturi de acestia au mai pregatit cate 8 meniuri reprezentantii gazdelor, bucatarii de la Casa Doina “La Parc”, echipa nationala olimpica de juniori a Romaniei, condusa de Dragos Bercea si castigatorul editiei de anul trecut, Eugen Grosu.

Seara de gala a fost presarata cu momente muzicale sustinute de formatia Five O’clock, de reprezentantii de dans, dar si de o licitatie de fotografii realizate pentru a omagia munca taranului roman. Initiatorul proiectului, bucatarul francez David Contant, doreste prin acest proiect sa scoata in evidenta bogatia de ingrediente de pe teritoriul Romaniei si modul in care arta culinara la cel mai inalt grad de rafinament le poate folosi. Toate aceste momente au fost prezentate de Romana Rista, fata care gateste o flori, o pasionata a gastronomiei, care s-a alaturat demersului organizatorilor.

Intregul spectacol realizat sub boneta “Bucatarului de Aur al Bucurestiului” i-a avut beneficiari si pe copiii de la Asociatia Sfantul Stelian. Toti banii colectati din vanzarea meniurilor au fost donati de organizatori acestei organizatii care lupta pentru binele celor mici. Copiii au sustinut chiar si un concert de colinde, pentru a aduce un argument in plus ca nu numai trebuie ajutati, dar si ca merita.

Pe tot parcursul desfasurarii reprezentatiilor artistice, concurentii au lucrat pentru a scoate cele mai bune preparate care sa le aduca in final Trofeul “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”. Juriul a fost format din profesionisti desarvarsiti ai gastronomiei: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghisoi, David Contant, Maria Popa si Ion Toma, bucatar consultant Unilever Food Solutions.Dupa cinci ore de munca, echipa de jurati a anuntat castigatorul. Brad Arpad si ajutorul sau, Daniela Zgimbau au ocupat locul 4, Dobre Alexandru si Ionut Brateanu- locul 3, Ivan Florin Marian si Milosi Alexandru- locul 2. Castigatorul marelui trofeu “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”a fost desemnat Lazar Cristian, impreuna cu ajutorul sau Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fara ajutorul sponsorilor care au inteles importanta unui astfel de concurs intr-o capitala europeana: Ramada Bucharest Parc, Unilever Food Solutions, Chef Malta, Concept Hotels, Fusion Techniques, Serve Romania si Gabriela Berechet Consulting.

bucatari

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează