Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BUCUREȘTI: Pasajul Universităţii s-a transformat într-un spaţiu dedicat francofoniei

0

Pasajul Universităţii s-a transformat săptămâna aceasta într-un spațiu dedicat fracofoniei și tinerilor francofoni cu prilejul unei noi ediţii a Festivalului Studenților francofoni din Europa centrală și orientală.

Sub tema « Impreună », pentru al cincilea an, Biroul Europa Centrală și Orientală al Agenției universitare a Francofoniei (BECO AUF) organizează, din 11 până pe 15 aprilie 2016, la București, o nouă ediție a Festivalului regional al studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală.

beco-auf-logo

In cadrul manifestărilor organizate cu prijelul acestei ediții, pasajul Universității a devenit un loc de întâlnire cu francofonia, diversitatea culturală, dar și cu manifestări artistice.

Astfel, organizatorii festivalului îi invită astăzi, 14 aprilie, de la 14h30 pe toti cei interesaţi, să se oprească pentru a urmări repetiţiile Atelierului de Improvizatie teatrală, unul din cele șase ateliere propuse studenţilor participanţi la festival. Producţiile atelierelor vor putea fi apreciate vineri, 15 aprilie, în cadrul Galei Festivalului, care va avea loc la Centrul Naţional de Artă « Tinerimea Română », la ora 19.

Despre Festival :

20 de naționalități sunt invitate la București : Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.

Ediția de anul acesta va fi desfășurată sub tema « Impreună », accentul fiind pus pe solidaritate în diversitate. Acest eveniment care celebrează tinerețea, diversitatea culturală și excelența în francofonie, creează un spațiu de schimburi între tinerii din diferite țări într-o atmosferă convivială și printr-un program variat, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză : conferințe, ateliere creative, concursuri și seri tradiționale.Fiecare participant s-a înscris la un atelier, din cele șase propuse : coregrafie, improvizație teatrală, regie, cântec, jurnalism și descoperiri.

Săptămâna festivalului se va încheia pe 15 aprilie, la ora 19, la « Tinerimea Română » din București, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

La realizarea Pasajului FNT au contribuit: Primăria Municipiului București, Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcţii București, RPG Security

Agenția universitară a Francofoniei este o asociație internațională de universități francofone cu peste 800 de instituții membre în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni.

Mai multe informații pe www.auf.org.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.