București, orașul gazdă al uneia dintre cele mai importante întâlniri ale Erasmus Student Network

0

Între 26 și 29 mai, Bucureștiul va găzdui Council of National Representatives (CNR), una dintre cele mai importante conferințe organizate de 5 ori pe an de către Erasmus Student Network (ESN).

CNR (Consiliul Reprezentanților Naționali) este una dintre cele mai importante conferințe studențesti care pune accent pe tema mobilității. Organizat de secțiunea locală ESN ASE Bucharest, evenimentul va transforma orașul în ”Capitala Erasmus Student Network” pentru 4 zile. Bucureștiul va găzdui o delegație de 60 de tineri, reprezentând 38 de țări. Aceștia vor discuta nu doar viitorul organizației în sine, ci și rolul tinerilor din Europa, orientați spre mediul internațional.

Logo CNR Bucharet 2016

”Trebuie ca tinerii să știe că indiferent de educația lor, de mediul economic sau etnie, vocea lor este cea care contează!” (Safi Sabuni, președinte Erasmus Student Network)

Printre cele mai importante activități din cadrul evenimentului care are loc în București se numără ceremonia de deschidere, organizată cu sprijinul ANPCDEFP, în timpul căreia va exista o expoziție de afișe ce vor ilustra modul în care sunt promovate mobilitățile Erasmus+ în țările reprezentate.
O altă activitate care va avea un impact puternic face parte din SocialErasmus, proiectul realizat de Erasmus Student Network la nivel internațional ce are ca scop promovarea implicării sociale printre tinerii participanți la programe de mobilitate. În cadrul acestei activități, participanții vor dona dicționare de limbi străine ce vor ajunge apoi la școala Nichita Stănescu din București.

Cu mai mult de 27 de ani de experiență, ESN este cea mai mare organizație studențească din Europa, fiind implicată în mod activ în domeniul mobilității tinerilor și al schimburilor studențești.
Organizația contribuie la construirea unui mediu academic activ și dinamic prin sprijinirea și dezvoltarea mobilității academice și crearea unor mai bune perspective de muncă pentru tineri.
În concordanță cu motto-ul său, ”Studenți care ajută studenți”, ESN sprijină în mod activ integrarea europeană și schimbul intercultural prin numeroasele sale activități și munca voluntarilor săi.
Pentru a urmări evenimentul în Social Media, accesați pagina de Facebook ”CNR Bucharest 2016” și evenimentul cu același numeEvenimentul este organizat cu sprijinul: ANPCDEFP, Academia de Studii Economice, Accenture România, Primăria orașului București, Orange România, Responsible Party, Pernod Ricard, Corso și Boromir.

Erasmus Student Network este cea mai mare organizație pentru studenți din Europa. A fost fondată pe 16 octombrie 1989 și înființată legal în 1990 pentru a susține și dezvolta schimburile studențești. Este prezentă în mai mult de 500 de instituții de învațământ superior din 38 de țări. Rețeaua se dezvoltă și se extinde în mod constant, având 15000 de membri activi, ajutați de mentori care au grijă de studenții internaționali. Astfel, ESN implică în jur de 34000 de tineri și își oferă serviciile unui număr de aproximativ 190000 de studenți intenaționali în fiecare an. Mai multe informații pot fi găsite pe ESN’s Media Kit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.