BUCUREȘTI: Festivalul Urban ”Femei pe Mătăsari” revine în acest weekend

0

În perioada 6-8 iunie se desfășoară cea de-a patra ediție a Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari”, în București, pe strada cu același nume. Evenimentul este organizat de Asociația BENEVA care își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale pe care le organizează să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură.

Afis-Femei-pe-Matasari-1

Ediția din acest an stă sub semnul SCHIMBĂRII: femeia supusă schimbării versus femeia dedicată schimbării. Astfel, în primul weekend din iunie se celebrează schimbarea implinită de femeile puternice de pretutindeni: femei care au depășit limite, prejudecăți, granițe, realități; femei pentru care s-au inventat verbele „a deveni” și „a reuși”.

Ediția acestui an este dedicată celui mai iubit simbol feminin românesc – Maria Tănase.

În cele trei zile de festival, decorul urban al străzii Mătăsari se transformă dintr-un peisaj obișnuit într-un carousel urban de stări și senzații tari. Tematica de anul acesta îmbină atmosfera voioasă de bâlci a anilor 1900 cu accente de inspiraţie urbană. Organizatorii își propun ca strada Mătăsari să fie timp de trei zile spaţiul în care se desfăşoară universul feminin cu toate nuanţele sale, tocmai pentru a contura tabloul complet al femeii contemporane.

Pe durata festivalului, pe strada Mătăsari se vor organiza work-shop-uri având diferite teme, ateliere, ședințe foto, dezbateri, conferințe pe teme civice și sociale, o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin Mahalaua Mătăsari. Totodată, va fi organizată și o expoziție de reclame cu produse cosmetice, utilități, dar și anunțuri matrimoniale, culese cu grijă din ziare și reviste din perioada 1870-1945, cursa de 250 m – ”Alergarea pe tocuri” și cursa de biciclete ”Girls Ride”. Nu vor lipsi spectacolele de teatru – „…„Hai Iu Iu NU Hi You You”, un show marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, subintitulat „concert remix-uri Maria Tănase”, în care actrița Maia Morgenstern va interpreta în cheie personală una dintre melodii și piesa „Moftul Român” cu Lari Georgescu de I.L. Caragiale. Pe fundal, atmosfera va fi acompaniată de Alexandra Ușurelu, LUCIA, We singing colours, Maria Casandra Hauși, Brezze, Tapinarii, Trupa Verde, Vali Umbră& Afo,Infinitu, Bean, Georgiana Manailă & Misteria Carpatica din Serbia și prezența încântătoare a Marinei Voica.

Parteneri : Five’s, CreArt, Redd’s, Avon, Aqua Carpatica, Sâmburești, Musette, Mobila Dalin, Savana, Partenriat pentru Arte, Master Print, Descult in Iarbă, Skoda, Brady.

Pentru detalii suplimentare ne gasiți pe www.facebook.com/Femeipematasari sau www.femeipematasari.ro

 

cover-facebook-FPM-muzica

Despre organizatori:

Asociația BENEVA își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale organizate (Femei pe Mătăsari, Home Mătăsari, Home Matache, Pași către Viață sau Ziua Poveștilor – Moș Poveste) să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură care să înceapă împreună un manifest de schimbare a viații urbane.

Gazda oficială a festivalului este “Mătăsari 17”, spațiu-proiect parte din conceptul HOME al asociației BENEVA, proiect de cultură, artă și educație alternativă care se recomandă drept un model de atutudine pentru societatea românească.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează