Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BUCUREȘTI: Festivalul Urban ”Femei pe Mătăsari” revine în acest weekend

0

În perioada 6-8 iunie se desfășoară cea de-a patra ediție a Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari”, în București, pe strada cu același nume. Evenimentul este organizat de Asociația BENEVA care își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale pe care le organizează să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură.

Afis-Femei-pe-Matasari-1

Ediția din acest an stă sub semnul SCHIMBĂRII: femeia supusă schimbării versus femeia dedicată schimbării. Astfel, în primul weekend din iunie se celebrează schimbarea implinită de femeile puternice de pretutindeni: femei care au depășit limite, prejudecăți, granițe, realități; femei pentru care s-au inventat verbele „a deveni” și „a reuși”.

Ediția acestui an este dedicată celui mai iubit simbol feminin românesc – Maria Tănase.

În cele trei zile de festival, decorul urban al străzii Mătăsari se transformă dintr-un peisaj obișnuit într-un carousel urban de stări și senzații tari. Tematica de anul acesta îmbină atmosfera voioasă de bâlci a anilor 1900 cu accente de inspiraţie urbană. Organizatorii își propun ca strada Mătăsari să fie timp de trei zile spaţiul în care se desfăşoară universul feminin cu toate nuanţele sale, tocmai pentru a contura tabloul complet al femeii contemporane.

Pe durata festivalului, pe strada Mătăsari se vor organiza work-shop-uri având diferite teme, ateliere, ședințe foto, dezbateri, conferințe pe teme civice și sociale, o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin Mahalaua Mătăsari. Totodată, va fi organizată și o expoziție de reclame cu produse cosmetice, utilități, dar și anunțuri matrimoniale, culese cu grijă din ziare și reviste din perioada 1870-1945, cursa de 250 m – ”Alergarea pe tocuri” și cursa de biciclete ”Girls Ride”. Nu vor lipsi spectacolele de teatru – „…„Hai Iu Iu NU Hi You You”, un show marca Radu Afrim și Vlaicu Golcea, subintitulat „concert remix-uri Maria Tănase”, în care actrița Maia Morgenstern va interpreta în cheie personală una dintre melodii și piesa „Moftul Român” cu Lari Georgescu de I.L. Caragiale. Pe fundal, atmosfera va fi acompaniată de Alexandra Ușurelu, LUCIA, We singing colours, Maria Casandra Hauși, Brezze, Tapinarii, Trupa Verde, Vali Umbră& Afo,Infinitu, Bean, Georgiana Manailă & Misteria Carpatica din Serbia și prezența încântătoare a Marinei Voica.

Parteneri : Five’s, CreArt, Redd’s, Avon, Aqua Carpatica, Sâmburești, Musette, Mobila Dalin, Savana, Partenriat pentru Arte, Master Print, Descult in Iarbă, Skoda, Brady.

Pentru detalii suplimentare ne gasiți pe www.facebook.com/Femeipematasari sau www.femeipematasari.ro

 

cover-facebook-FPM-muzica

Despre organizatori:

Asociația BENEVA își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale organizate (Femei pe Mătăsari, Home Mătăsari, Home Matache, Pași către Viață sau Ziua Poveștilor – Moș Poveste) să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură care să înceapă împreună un manifest de schimbare a viații urbane.

Gazda oficială a festivalului este “Mătăsari 17”, spațiu-proiect parte din conceptul HOME al asociației BENEVA, proiect de cultură, artă și educație alternativă care se recomandă drept un model de atutudine pentru societatea românească.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.