București Docuart Fest a dat pe 5 aprilie startul înscrierilor pentru regizorii care vor să se alăture singurului festival de film documentar exclusiv românesc

0

Docuart Fest a dat drumul înscrierilor pentru ediția a 6-a

București Docuart Fest a dat pe 5 aprilie startul înscrierilor pentru regizorii care vor să se alăture singurului festival de film documentar exclusiv românesc.

Evenimentul programat în ultima săptămână a lunii septembrie (26 septembrie – 1 octombrie 2017)  așteaptă cineaștii să se îmbarce într-o experiență de prim-plan a documentarului. Regizorii cu experiență și studenții la început de drum sunt invitați să își împartă viziunile publicului larg și să se adune pentru 6 zile în jurul unei mișcări care îi sărbătorește împreună cu genul cinematografic pe care îl promovează.

BDF

Festivalul ajuns la cea de-a 6-a ediție găzduiește trei secțiuni competiționale: principală, studențească și dedicată documentarului de televiziune. Înscrierile se fac completând formularul online, iar regulamentul de înscriere și mai multe detalii pot fi găsite aici. Înscrierile se fac în perioada 5 aprilie – 2 iulie 2017.

„De ce Docuart? Pentru că atmosfera de la festival e intimă și frumoasă, fun și elegantă. Selecția merită deplin văzută și, apoi, Caravana e un bonus. Prin ea i se dă șansa filmului documentar românesc să se plimbe și prin țară. Asta este minunat!” spune Ioana Grigore, câștigătoare a premiului pentru cel mai bun montaj, secțiunea film studențesc, ediția 2016.

De-a lungul timpului, în cadrul București Docuart Fest s-au proiectat peste 150 de documentare românești alături de zeci de regizori și specialiști în domeniul cinematografic și zeci de mii de spectatori care și-au arătat interesul pentru o parte a filmului românesc a cărui recunoaștere a crescut în ultimii ani.

Conceptul Docuart a apărut în 2010, iar de atunci a crescut o comunitate în jurul proiectelor derivate. Asociața se implică activ în sfera culturală prin evenimente precum festivalul de film documentar românesc – București Docuart Fest, Cluj Docuart Fest, Caravana Docuart, Proiecțiile Docuart (la Cluj și București), festivalul de film de(spre) artă, Bucharest Art Film Festival.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.