Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucuresti, capitala jazz-ului mondial

0

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

Bucuresti, capitala jazz-ului mondial

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti.

De 13 ani festivalul prezinta o varietate de stiluri de jazz, artisti ai noii generatii si proiecte din centre de jazz recunoscute in intreaga lume. Cu o identitate puternica si in peisajul cultural autohton BIJC aduce an de an in salile de concerte un numar tot mai ridicat de spectatori.

In perioada 11 – 18 mai, sub sloganul “100% jazz” evenimentul ofera concerte, workshopuri si jam sessions animate de artisti cu backgrounduri culturale diferite si cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu.

Se anunta un regal de jazz, o editie interesanta, in Semifinala intrand 16 trupe de jazz din 13 tari care se lupta pentru castigarea Marelui Premiu. Intr-o varietate de formule scenice – quintet, quartet, trio si duo, artistii vor prezenta noile tendinte de jazz din Australia, Azerbaijan, Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Rusia, Turcia, SUA si Ucraina.

Selectia trupelor, realizata de specialisti, a avut la baza atat valoarea artistica, cat si satisfacerea cerintelor publicului. Mai multe informatii despre artisti vor fi publicate pe www.bucharestjazz.ro .

Pentru 8 zile Bucurestiul devine capitala jazz-ului mondial, oferind iubitorilor de muzica seri memorabile cu ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare.

Oricine iubeste jazz-ul sau vrea sa-l descopere este invitat de jmEvents sa vina la EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition. Pe langa spectacole de jazz autentice, pline de buna dispozitie, isi poate alege și o trupa preferata pe care sa o sustină pana in Finala.

Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic prezinta in perioada 9 – 18 mai, peste 250 de artisti din 35 de tari. Pe langa Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert, concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes si workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner si Gala EUROPAfest.

Facebook BIJC: https://www.facebook.com/Bucharest.International.Jazz.Competition

Facebook EUROPAfest: https://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.