Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

București: aur și noroi | un dialog ARCEN

0

Miercuri, 10 februarie, de la ora 19.00, ARCEN organizează la Cărturești – Carusel o întâlnire despre Bucureștiul de azi cu scriitoarea poloneză Małgorzata Rejmer.

Małgorzata Rejmer este autoarea cărții „București. Praf și sânge”. Pentru a se documenta, a locuit vreme de doi an la București. S-a întors apoi în Polonia, și-a adunat notițele și a început să scrie despre experiența trăită în București cu o privire de reporter, obiectivă, dar și cu puțină complicitate și subiectivitate, căci deja se îndrăgostise de orașul de pe Dâmbovița.

unnamed

„Am petrecut la București doi ani cu întreruperi și nu o dată m-am întors în Polonia cu ușurare. Dar apoi a început să încolțească dorul, care a crescut atât de mult că nu-l mai puteam ignora.În curând voi pleca din nou.”

Dialogul ARCEN cu scriitoarea din Polonia va fi moderat de către Andreea Apostu și Edmond Niculușcă, cu traducere asigurată de Alexandra Adam. Vom porni de la cartea „București. Praf și sânge” și vom explora mai multe puncte de fascinație ale Bucureștiului.

„Stăteam în Piaţa Sfântul Gheorghe, într­un loc care, pe urmă, pe harta mea personală, avea să devină inima Bucureştiului, şi mă uitam la vertebrele succesive ale bulevardelor Magheru şi Bălcescu, coloana vertebrală a oraşului. Nu înţelegeam nimic din asta. Şiruri de clădiri avariate ca nişte dinţi smulşi şi rupţi în maxilar, cu aţa dentară a cablurilor care scânteiau în soare, îmbrăţişând străzile ca un păienjeniş sau o panglică. Clădirile arătau de parcă tocmai şi­ar fi smuls pielea, ca şi cum întregul oraş s­ar fi despuiat şi ar fi devenit o pupă, şi doar pe alocuri, de sub păstaia veche răsărea una nouă şi netedă

Evenimentul face parte din seria de întâlniri ARCEN – Cărturești: „Ce mai faci, scriitorule?”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.