Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucureștenii sunt invitați să descopere frumusețea diversității la Discovery Week

0

În perioada 10-14 noiembrie 2014, British Council și fundația Light into Europe organizează cea de-a cincea ediție a Diversity Week, un proiect ce dorește să creeze contexte favorabile persoanelor cu dizabilități senzoriale. Evenimentele se vor desfășura la sediul bibliotecii British Council din București, din Calea Dorobanților, nr.14.

afis_diversity_week_2014

Sub sigla Diversity Week sunt reunite 5 zile de activități dedicate atât persoanelor cu dizabilități auditive sau de vedere, cât și celor care vor să știe mai multe despre afecțiunile senzoriale și să afle cum pot percepe lumea prin alte simțuri.

Luni, 10 noiembrie, se va desfășura o serie de ateliere practice pentru copiii cu deficiențe de văz și auz, dar și o demonstrație cu câini ghizi.  De marţi până vineri, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, biblioteca @British va găzdui o serie de activităţi destinate publicului larg, menite să încurajeze interacţiunea între participanți. Ȋn acest scop, anul acesta British Council se va bucura de prezenţa a peste 100 de elevi de la diferite școli din București care vor avea ocazia să se cunoască și să se împrietenească prin intermediul activiăţilor creative cu copii proveniţi din școlile speciale. Participanții vor putea lua parte la ateliere de artă senzorială, precum și la ateliere de limbaj al semnelor.

De asemenea, pe tot parcursul săptămânii, la biblioteca @British se vor strange cărți pentru copii cu deficiențe senzoriale din școlile de profil din București.

“Barierele cu care se confruntă zilnic persoanele cu dizabilităţi pot fi înlăturate doar prin schimbarea atitudinii pe care societatea o are. Suntem mândri să continuăm parteneriatul cu British Council, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea oportunităţilor educaţionale, prin proiectul Diversity Week, care dorește să crească nivelul de conștientizare cu privire la persoanele cu dizabilităţi și să promoveze o societate deschisă în România. Prin prezentările, activităţile și proiecţiile din această săptămână, copiii și tinerii din București sunt invitaţi să descopere bogăţia culturii persoanelor cu dizabilităţi senzoriale din România și să lucreze alături de colegii lor care trăiesc cu aceste deficienţe, creând noi oportunităţi educaţionale”, susţine Stan Platt, președintele Light into Europe.

Susţinerea egalităţii de șanse și a diversităţii în toate formele ei sunt două dintre obiectivele principale ale British Council. Astfel, prin parteneriatul cu fundaţia Light into Europe și prin evenimentul Diversity Week, British Council urmărește încurajarea participării active a persoanelor cu dizabilităţi la viaţa culturală a comunităţii, precum și creșterea nivelului de conștientizare și înţelegere a dizabilităţilor senzoriale de către publicul larg.

“Respectarea diversităţii reprezintă de multă vreme una dintre priorităţile noastre și credem că este o componentă esenţială pentru o organizaţie globală. Ne bucurăm că anul acesta, la cea de-a patra editie, proiectul local numit până acum Discovery Week a căpătat o mai mare anvergură, fiind integrat într-o iniţiativă regională a British Council sub numele de Diversity Week. Sperăm că beneficiile pe care diversitatea le aduce în viaţa de zi cu zi să fie astfel cunoscute de cât mai mulţi oameni și vom continua să susţinem cu încredere iniţiative prin care se încurajează diversitatea și egalitatea de șanse. ”, menţionează Nigel Townson, Director British Council Romania.

Unul dintre obiectivele constante ale bibliotecii @British este îmbunătățirea colecțiilor de resurse folositoare pentru persoanele cu deficiente de vedere și auz. De asemenea, din octombrie 2010, bibliotecile British Council din Romania oferă abonamente gratuite tuturor persoanelor cu dizabilități fizice, mentale sau senzoriale.

Cu peste 4.000 de abonați noi în fiecare an, bibliotecile din București, Cluj și Iasi aduc limba engleză și cultura britanică mai aproape de români, susținând activitatea de învatare și examinare a British Council. În prezent, membrii acestora au la dispoziție un număr total de aproximativ 20.000 de resurse, multe dintre titluri găsindu-se exclusiv la sediile British Council. Anual, colecția de cărți și DVD-uri se înnoieste cu circa 2.000 de titluri noi.

Despre British Council

British-CouncilBritish Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale care oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.