Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucureștenii sunt așteptați pe 22 noiembrie la primul târg de inițiative cetățenești din Capitală

0

Nu este nevoie să fii supererou să trimiți o scrisoare la primărie, să strângi semnături pentru o petiție sau să-ți pese de ce se întâmplă la tine în cartier. Nu este nevoie să ai superputeri să mobilizezi oamenii din jurul tău atunci când deciziile publice nu țin cont de dorințe ale cetățenilor, în proiecte cu impact direct asupra orașului și locuitorilor săi. Bucureștenii sunt așteptați  la prima ediție a „Târgului de inițiative cetățenești” (sâmbătă, 22 noiembrie 2014 între orele 16.00 – 20.00 la Impact Hub București (Str. Halelor nr.5), pentru a-i cunoaște pe oamenii neresemnați, care cer cu perseverență ca vocea lor să fie ascultată de către autorități.

Afis_targ_farapattern

Vino să-i cunoști pe oamenii cu al șaselea simț: simțul civic. Cei cărora le pasă de orașul lor, se implică și folosesc cu creativitate și curaj toate instrumentele disponibile de la o simplă petiție până la un flashmob, de la o audiență cu primarul, până la o campanie elaborată de advocacy. Instrumentele pe care ei le folosesc sunt la îndemâna oricărui bucureștean care se lovește de decizii injuste, care trăiește într-un un oraș în care betonul ia locul spațiilor verzi, în care construcții ilegale apar peste noapte, în care bicicliștii pedalează în pericol.

Pagina evenimentului pe facebook: https://www.facebook.com/events/819395778122913/

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.