Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucurestenii isi revendica orasul / Expozitie foto la metrou

0

Începând cu data de 20 octombrie, în Clubul Fabrica sau pe peronul stației de metrou Piața Victoriei 1 vă așteaptă imagini care ilustrează trei etape în dezvoltarea urbană a Capitalei: de la arhitectura Bucureștiului interbelic, la case de patrimoniu abandonate și clădiri de sticlă în zone protejate, până la orașul pe care bucureștenii și-l doresc în 2015.

Expoziția de fotografie „În căutarea Bucureştiului pierdut” atrage atenția asupra felului în care arată zonele protejate ale Bucureștiului și propune soluții de valorificare ale acestora. Noutatea pe care inițiatorii proiectului o aduc este că propunerile de valorificare iau în considerare realitățile imediate ale capitalei. Ele au fost elaborate împreună cu locuitori ai zonelor vizate, iubitori ai Bucureștiului și experți în urbanism și s-au născut pe marginea imaginii orașului așa cum este ea reflectată în fotografiile Bucureștiului prezent, realizate în întregime de către tineri exploratori urbani.

Pe lângă vizionarea expoziției de fotografie, cei care susțin că Bucureștiul merită o investiție durabilă pot semna o petiție care va fi trimisă în cursul lunii noiembrie către autoritățile responsabile de luarea măsurilor propuse pentru valorificarea zonelor protejate. „Bucureștenii au oportunitatea să facă ceva concret pentru a-și revendica orașul. Unul dintre lucrurile pe care le pot face este să semneze petiția pe site-ul proiectului, www.bucurestiulpierdut.ro, sau la expoziție. Îi provocăm să nu mai lase ca deciziile să fie luate în numele lor, ci împreună cu ei”, arată Florina Presadă, coordonatoarea proiectului.

Expoziția poate fi văzută în Clubul Fabrica până pe data de 2 noiembrie 2010. De asemenea, o introducere în tema expoziției este prezentă în stația de metrou Piața Victoriei 1 pâna la aceași dată.

Proiectul În căutarea Bucureştiului pierdut este derulat de Centrul de Resurse pentru Participare Publică în parteneriat cu Asociaţia Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, şi este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein și Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European şi Trust for Civil Society in Central and Eastern European.

Pentru informaţii oficiale despre Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European (SEE) şi Programul  Norvegian de Cooperare, accesaţi:  www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.