Bucurestenii isi apara istoria

0

Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice a propus, in sedinta din 29 septembrie 2010, avizarea PUZ-ului pentru Palatul Stirbei, Calea Victoriei 107-109, care prevede o constructie inalta de 40 de metri in spatele Palatului Stirbei.

Pentru ca ministrul Culturii este cel care semneaza avizul sau respinge avizarea, el putand sa tina cont sau nu de propunerea Comisiei, mai multe organizatii civice si de protejare a patrimoniului, printre care ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei,  au solicitat Ministerului Culturii sa nu avizeze PUZ-ul si sa il retrimita Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, dupa organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului.

În scopul normalizării şi transparentizării procesului de dezvoltare urbană durabilă, ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei derulează alături de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociatia Pro Democraţia şi Asociaţia pentru Tranziţie Urbană proiectul Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă. Proiectul oferă şi un set de instrumente care să faciliteze implicarea oricărui cetăţean în procesul decizional. Astfel, locuitorii urbani pot sesiza abuzurile faţă de oraşul în care locuiesc pe platforma web specială – www.orasulestitu.ro–  sau la numărul de telefon 021.528.88.24.

foto Florin Ghinda, Bucuresti 2010

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează