Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucurestenii isi apara istoria

0

Comisia Naţionala a Monumentelor Istorice a propus, in sedinta din 29 septembrie 2010, avizarea PUZ-ului pentru Palatul Stirbei, Calea Victoriei 107-109, care prevede o constructie inalta de 40 de metri in spatele Palatului Stirbei.

Pentru ca ministrul Culturii este cel care semneaza avizul sau respinge avizarea, el putand sa tina cont sau nu de propunerea Comisiei, mai multe organizatii civice si de protejare a patrimoniului, printre care ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei,  au solicitat Ministerului Culturii sa nu avizeze PUZ-ul si sa il retrimita Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, dupa organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului.

În scopul normalizării şi transparentizării procesului de dezvoltare urbană durabilă, ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei derulează alături de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociatia Pro Democraţia şi Asociaţia pentru Tranziţie Urbană proiectul Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă. Proiectul oferă şi un set de instrumente care să faciliteze implicarea oricărui cetăţean în procesul decizional. Astfel, locuitorii urbani pot sesiza abuzurile faţă de oraşul în care locuiesc pe platforma web specială – www.orasulestitu.ro–  sau la numărul de telefon 021.528.88.24.

foto Florin Ghinda, Bucuresti 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.