Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucharest Open 2019: cel mai mic patinator artistic intră pe gheață la 3 ani!

0

Cea de-a treia ediție a concursului de patinaj exclusiv recreațional din România are loc duminică, 19 mai, la Patinoarul Țiriac – Telekom Arena, de la ora 11.00, când se vor stabili noi recorduri pentru vârsta de participare, vor participa cluburi de patinaj din străinătate, iar Larisa Iordache, multiplă campioană europeană și mondială la gimnastică va înmâna medaliile câștigătorilor.

Peste 120 de participanți care vin din 9 cluburi de patinaj vor participa duminică la cea de-a treia ediție Bucharest Open, fiind și prima ediție cu participare internațională. Se vor reuni pe patinoar pentru a-și demonstra abilitățile patinatori cu vârste cuprinse între 3 și 51 de ani de la cluburi din Emiratele Arabe Unite, respectiv Dubai Ice Rink, din Germania, precum și din diverse orașe ale României (Bucuresti, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc).

“Visul nostru de la bun început a fost să creăm o comunitate în jurul patinajului artistic recreațional și ne bucură toate veștile bune pe care le aduce cea de-a treia ediție. Punem bazele unei nișe tot mai extinse ca număr de fani pentru că răspunde unei nevoi existente: aceea de a implica într-un sport fără dorința de a face neapărat performanță, cât pentru beneficii și pasiune”, spune Andreea Țuligă, fondatoarea Bucharest Open.


O altă noutate a celei de-a treia ediții o reprezintă participarea celei mai tinere participante la un concurs de patinaj din România:
Diana Coroamă, care a nu a împlinit încă 3 ani, va cuceri audiența cu mișcările sale pe gheață. Tot în cadrul acestei ediții se va atinge recordul de vârstă de până acum cu participarea lui Gheorghe Mocanu, în vârstă de 51 de ani, care continuă să iubească dansul pe gheață.

Concursul de patinaj artistic recreațional se va desfășura pe parcursul a șapte ore și este împărțit pe categorii de vârstă. Participanții se vor întrece în probe tehnice, își vor arăta măiestria în probe de pași, sărituri sau piruete. Nu va lipsi elementul spectacolului la proba de show skating cu programe din folclorul românesc, dar și din celebrele producții “Grease” sau “Masha și ursul”. Și pentru că nu poate fi spectacol fără energia și excelența unei echipe de sincron, sâmbătă spectacolul va fi complet. La finalul concursului, câștigătorii vor fi premiați și vor primi medalii de la Larisa Iordache, multiplă campioană europeană, mondială și olimpică la gimnastică.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Avon și al Fundației Ion Țiriac. Intrarea este liberă.

Despre Bucharest Open

Primul concurs exclusiv de patinaj artistic recreațional din România; se adresează tuturor celor care iubesc patinajul artistic și care vor să practice acest sport, fiind o oportunitate pentru cei care nu pot sau nu doresc să faca înaltă performanță.

Bucharest Open a fost lansat în 2017 de către Asociația Club Sportiv Skating A 2 Z. În cadrul asociației există cursuri de patinaj recreațional, dar și posibilitatea de a face performanță în patinajul artistic. Skating A 2 Z are în portofoliul său patinatorii cu cele mai bune rezultate la competițiile internaționale. Antrenorii din cadrul asociației au experiență internațională în Europa și Orientul Mijlociu, ceea ce explică rezultatele obținute la concursuri.

Pagina de Facebook

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.