Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Bucharest – One Heart. One Story.” 20 Septembrie – Ziua Bucureștiului

0

Weekend cu evenimente speciale, în cadrul „Bucharest – One Heart. One Story.”, proiect dedicat celebrării a 561 de ani de atestare documentară a Bucureștiului – organizat de Primăria Capitalei, prin Creart.


Sâmbătă, 19 septembrie 2020, ora 20.00, va avea loc Retrospectiva online a Festivalului Internațional iMapp Bucharest. Aceasta va include o incursiune în precedentele 6 ediții și va relua, pentru fanii importantului festival, cele mai bune lucrări proiectate de-a lungul anilor în cadrul concursului internațional de video mapping, respectiv cele ale câștigătorilor Premiilor Juriului și ale Premiilor Publicului din fiecare an. Astfel, prin această retrospectivă și prin cele 3 zile de webinarii și conferințe, desfășurate în perioada 16 – 18 septembrie, tot în online, cu reprezentați ai industriei și ai festivalurilor de video mapping din lume, iMapp Bucharest 2020 este o ediție 100% virtuală. – https://www.facebook.com/iMappBucharest.

Duminică, 20 septembrie 2020, începând cu ora 9:00, 7 garnituri de tramvaie personalizate cu graffiti, purtând amprenta unora dintre cei mai buni artiști de street art din București, vor porni într-o expoziție de artă urbană în mișcare, către mai multe zone ale Capitalei.

Din 20 septembrie și până pe 10 decembrie, cele 7 tramvaie de pe liniile 1, 10, 21, 25, 27, 40 și 41, vor încânta privile pasionaților de street art și ale trecătorilor, în drumul lor spre casă, serviciu sau alte destinații.

Realizată în parteneriat cu Societatea de Transport București, prezentarea lucrărilor de artă murală în mișcare va oferi locuitorilor Bucureștiului o alternativă culturală modernă. Irlo, Home Boy, Kero Zen, Ocu, Mser, Obie Platon, Erps, Pisica Pătrată, Robert Obert, John Dot’s, Mircea Modreanu, Lux, Mircea Popescu, Graffetele (Irina Mocanu, Sandy Bălășoiu), Livi Po, Sweet Damage Crew (Biex, Shatran, Pandele, Cage), curatoriați de Mihai Zgondoiu, vor exprima, în lucrările lor, identitatea unui București efervescent și vibrant.

Tot duminică, 20 septembrie, între orele 20:30 și 23:00, cei care sunt în trecere prin Piața Universității se vor putea bucura, din mers, de proiecțiile video de pe fațadele a trei clădiri simbol din inima Capitalei: Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Hotel InterContinental și Universitatea din București. Pentru siguranța privitorilor, proiecțiile nu vor avea sunet, iar conținutul artistic va fi de scurtă durată (în buclă), pentru a nu fi necesară staționarea trecătorilor și pntru a evita, astfel, aglomerarea.


Conținutul video va fi realizat de Mindscape Studio, MotionLab și Les Ateliers Nomad, trei dintre cele mai importante echipe de artiști video din România, iar pe fiecare clădire vor rula animații diferite.

Mindscape Studio este o companie multimedia specializată în soluții tehnologice creative – video mapping, stage design și instalații interactive – premiate în competiții internaționale precum iMapp Bucharest, Spotlight Festival și Visual Artist Awards.  MotionLab este un studio de creație specializat în video mapping și advertising. cu premii și nominalizări obținute în competiții internaționale precum iMapp Bucharest, Golden Drum, Eurobest, și Circle of Light Moscow. Les Ateliers Nomad e reprezentată de o echipă de tineri creativi specializați în proiecte complexe de animatie 3D, post-productie și CGI, scenografie video de eveniment și video mapping.

***
Proiectul „Bucharest – One Heart. One Story.” are ca nucleu campania de solidaritate „One World. One Heart.”, inițiată de Festivalul Internațional de video mapping iMapp Bucharest, organizat de Primăria Capitalei, prin creart, prin care a fost transmis un mesaj de solidaritate și speranță care a avut ecou la nivel mondial, în contextul pandemiei de COVID-19. În aprilie 2020, 46 de artiști internaționali din domeniul audiovizual au creat animații 3D, pornind de la același element – o inimă, întărind, prin forța creativă, mesajul campaniei de solidaritate la nivel internațional. Lucrările au fost reunite într-un singur video, care a fost proiectat simultan pe fațadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din București, Budapesta, Lyon, Kyiv, Paris, Moscova, Monterrey, Seattle, Asker.

La mulți ani, București!

Detalii pe: www.creart.ro // f/creartpmb // www.imapp.ro // f/iMappBucharest

Organizatori: Primăria Capitalei, prin creart
Partener: Societatea de Transport București
Cu sprijinul: Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București// Hotel InterContinental // Universitatea din București // Apa Nova
Parteneri media: Magic FM // România TV

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.