Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucharest Music Film Festival 12-20 iunie 2010

0

Bucharest Music Film Festival a  inceput sambata, 12 iunie. Festivalul, organizat pentru al cincilea an consecutiv, se desfasoara in perioada 12-20 iunie in piata George Enescu langa Ateneului Roman.

Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale va invita sa luati parte la un eveniment inedit in inima Capitalei. Gradinile, terasa, locul de joaca pentru copii, standul de suveniruri si muzica live vor completa atmosfera binecunoscuta.

Programul Bucharest Music Film Festival saptamana 14-19 iunie 2010

Detalii pe site-ul arcub.ro
via 24fun.ro
Marţi, 15 iunie
21.00 – 22.30
FILM: Operavox – Rheingold, Turandot şi Rigoletto
(Richard Wagner, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi)

Operavox este o formă de artă care îmbină tehnica animaţiei cu muzica într-un film de 90 de minute. Depăşind limitele spaţiului scenic, stilul lor proune o nouă viziune asupra capodoperelor muzicii clasice.
Durata: 90’

Miercuri, 16 iunie
19.45 – 20.15
Grupul Vocal ACAPELLA
Dirijor George Miron
Durata: 30’
Program:
Wolfgang Amadeus Mozart – Eine kleine Nachtmusik
Uvertura la opera „Nunta lui Figaro”
Johann Sebastian Bach   – Bourré
Johann Strauss  (fiul)   – Pizzicato polca

20.15 – 21.00
Cvartetul BELLA MUSICA
Durata: 45’
Program:
Antonín Dvořák  Humoresca
Johannes Brahms  Dans ungar nr. 5
Georg Friedrich Händel Muzica apelor
Johann Sebastian Bach Arie
Antonio Vivaldi  Simfonia nr.1
Béla Bartók   Dansuri româneşti
Joseph Haydn   Cvartetul de coarde nr. 68
Manuel de Falla  Latin set

21.00 – 22.44
FILM: Sir Georg Solti – Celebrarea vieţii şi a muzicii
Orchestra Filarmonicii din Londra
Dirijori: Mstislav Rostropovich şi Zubin Mehta
Solişti: Angela Gheorghiu, Anne Sofie von Otter

Un concert special organizat la Royal Albert Hall de către Fundaţia Solti pentru a celebra viaţa şi muzica marelui dirijor Sir Georg Solti. Cei mai mulţi dintre soliştii care au luat parte la eveniment au beneficiat de entuziasmul şi generozitatea dirijorului. Angela Gheorghiu şi Anne Sofie von Otter vor interpreta arii celebre compuse de Verdi, Puccini şi Mozart. Mstislav Rostropovich va dirija Concertul pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, iar Zubin Mehta, pe care Sir Georg Solti l-a admirat încă de la debutul său vienez, va dirija Uvertura „Egmont” de Beethoven şi partea a 2-a a Concertului pentru Orchestră de Béla Bartók.
Durata: 104’

Joi, 17 iunie
19.30 – 20.00
Cvartetul PASSIONE
Durata: 30’
Program:
Vangelis   Chariots of fire
Johann Strauss (fiul) Povestiri din pădurea vieneză
Eduardo di Capua  O sole mio
Carlos Gardel  Por una cabeza
Lew Brown   Beer barrel polka
Jacob Gade   Jalousie
Astor Piazzolla  Libertango
Hevenu Shalom  Cântec tradiţional
Louis Gugliemi  La vie en rose
A. Pouchon   The Kirkwall Session
Isaac Albenitz  Tango
Vittorio Monti   Csárdás

20.00 – 21.00
Orchestra SINFONIA BUCUREŞTI
Dirijor: Florin Totan
Durata: 60’
Program:
Johannes Brahms  Dans ungar nr 5
Pietro Mascagni  Intermezzo din opera „Cavaleria rusticana”
Georges Bizet   Uvertura la opera „Carmen”
Giuseppe Verdi  Preludiu la opera „Traviata”
Jacques Offenbach  Uvertura la opera „Orfeu în infern”
Josef Strauss (fiul)  Polca „Moulinet”
Valsul „Voci de primăvara”
Polca „La vânătoare”
Valsul „Dunărea albastră”
Johann Strauss (tatăl)  Marşul lui Radetzky

21.00 – 22.43
FILM: Hänsel şi Gretel (Engelbert Humperdinck)
Producător: Festivalul Reinsberg

Basm muzical în trei tablouri de Adelheid şi Hermann Wette, Gustav Ferdinand şi Engelbert Humperdinck.
„Ce perfecţiune în proiectarea de ansamblu, ce imaginaţie înfloritoare, ce polifonie magnifică”, îi scria Richard Strauss compozitorului, chiar înainte de premieră. Chiar este una dintre cele mai frumoase opere ale romantismului: virtuoasă, colorată, impresionantă prin dramaturgie şi structură, apreciată în aceeaşi măsură de cunoscători şi de melomani, compusă în mod egal pentru copii şi adulţi.
Michael Sturminger şi Nina Ball au exploatat pe deplin în abordarea lor, calităţile deosebite ale locului: o operă care se joacă în pădure şi care are ca principală temă pădurea, aducând-o în prim-planul scenografiei spectacolului.
Durata: 103’

Vineri, 18 iunie
19.00 – 20.00
LECŢIA DE VALS
Clubul de Dans Sportiv Mihai Petre

20.00 – 21.00
ORCHESTRA DE CAMERĂ PHILHARMONIA
a Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română
Dirijor: Nicolae Iliescu
Durata: 60’
Program:
George Enescu  Preludiu la unison
Joseph Haydn   Simfonia nr.4 în Re major
Ciprian Porumbescu  Baladă
(Solist Dan Claudiu Vornicelu)
Arcangelo Corelli  Sarabandă, Gigă şi Badinerie
Wolfgang Amadeus Mozart Divertisment KV 436 în Re major

21.00 – 22.17
FILM: Concert pentru Europa 2006
Orchestra Filarmonicii din Viena
Dirijor: Placido Domingo

„Concert pentru Europa” reprezintă cel mai mare concert de muzică clasică în aer liber. Marile compoziţii ale lumii, interpretate de celebra Orchestră a Filarmonicii din Viena, în decorul magnific al grădinilor Palatului Schönbrunn, încântă anual 140.000 de spectatori.
Durata: 77’

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.