Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucharest International Marathon 2011 la start în 9 octombrie

1

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011

Asociația Bucharest Running Club anunță pe 9 Octombrie, la 9.30 în Piața Alba Iulia, startul celei de-a patra ediții a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal găzduite de București.

Invităm alegătorii să se înscrie în persoană la una dintre cursele competiției începând cu 7 Octombrie la Sport Expo în Piața Alba Iulia: vineri, 7 octombrie între orele 13-20, 8 octombrie, între orele 9-20 și în dimineața de 9 octombrie între orele 7-9. Toți participanții înscriși online trebuie să își ridice kit-urile de participare până în data de 9 octombrie la ora 9.00.

Anul acesta copiii se vor bucura de o zi dedicată numai lor în cadrul maratonului, pe 8 octombrie, în Piața Alba Iulia, cu startul la 10.00. Crosul Copiilor este o zi special pregătită pentru copiii pasionați de alergare, cu premii, activități și surprize ce îi vor încânta pe micii sportivi. Copiii cu vârsta între 4 și 12 ani se pot înscrie în concurs, iar cei cu vârsta de peste 12 ani sunt așteptați la Cursa Populară Gillette din 9 octombrie.

Raiffeisen Bucharest International Marathon așteaptă alergători antrenați să alerge la cursa Maraton – 42, 195 km, semi-marathon – 21,095 km sau ștafetă – 4X10,54 km, dar și alergători amatori care se pot înscrie la Cursa Populară Gillette – 4 km, sau la Crosul Copiilor, ce are loc în data de 8 octombrie. Persoanele cu dizabilități pot concura la Cursa Scaunelor cu Rotile.

Federația Română de Atletism organizează pe 9 octombrie, în cadrul RBBIM Campionatul Național de Maraton , Seniori, Tineret și Juniori , masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani .

Ediția din 2010 a RBBIM a avut participanți din 20 de țări și peste 100 de premii în bani au fost acordate. La organizarea evenimentului au lucrat peste 200 de persoane, majoritatea voluntari. Câteva sute de turiști străini au vizitat Bucureștiul și cu această ocazie am demarat proiectul ‘Turism sportiv în București’.

Suntem încrezători că ediția din acest an va aduna peste 6000 de participanți (alergători și susținători) la evenimentul din Piața Alba Iulia. Sunt deja înscriși atleți din 42 de țări, printre care Kenya, Etiopia Rusia, dintre care, cel puțin 20 sunt atleți de talie mondială. Valeria Răcilă van Groningen, Președinte al Asociației Bucharest Running Club declară:

‘Prin organizarea acestui maraton, dorim să sensibilizăm publicul cu privire la beneficiile activității sportive și ale unui stil de viață sănătos. Ca și canotor am simțit de la an la an schimbările benefice aduse de o disciplină riguroasă, o dietă echilibrată și activitate fizică. Având în vedere că din ce în ce mai multe persoane suferă de afecțiuni cardio-vasculare, obezitate și probleme cu articulațiile, maratonul este o competiție bine-venită ce pune accentul pe importanța exercițiului fizic.

‘Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este o sărbătoare pentru București, la care alergători din toată țara și din străinătate s-au înscris. Ei pot alerga, încuraja alergătorii din toată lumea, sau încuraja cauzele ecologice și umanitare pe care le promovăm’, spune Oana Năstase, director al Raiffeisen Bucharest International Marathon.

Companiile care fac posibilă ce-a de-a patra ediție a Raiffeisen Bucharest International Marathon sunt: Raiffeisen Bank – sponsor principal, Volkswagen, adidas – sponsor tehnic, Gillette antiperspirantul oficial al maratonului și sponsorul Cursei Populare, margarina Becel, GlaxoSmithKline, PwC Romania, și partenerii: Astra Asigurări, Fundația Vodafone România, LIDL, Izvorul Minunilor, Isostar, hotel Athénée Palace Hilton, Unirea Shopping Center, Hanu’ Berarilor, City  Grill, Privilege Catering,  World Class, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA.

Partenerii media ce sprijină acest eveniment sunt: : TVR1, Cartoon Network, National TV, Europa FM,  Ioana, Flacăra, Men’s Health, Zile și Nopți, The Diplomat, Alerg, Mbike, 121.ro,  Green Report, romaniapozitiva.ro, lumebuna.ro, liberinmiscare.ro, insport.ro,  .

Partenerii instituționali sunt: Primăria București, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român, Administrația Lacurilor și Parcurilor de Agrement București, Smart Atletic și Ro Club Marathon.

Fondurile strânse vor vor fi trimise către cele două organizații non-profit afiliate maratonului: Viitor Plus – Asociația pentru dezvoltare durabilă și Hospice Casa Speranței.

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon:

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club, în colaborare cu Primăria București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic Român, Federația Română de Atletism și beneficiază de sprijinul sponsorilor care facilitează sutele de premii de la fiecare ediție a maratonului.

Competiția este acreditată internațional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor stradale mondiale și afiliată AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.