Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BUCHAREST DESIGN CENTER, platforma pentru creatorii romani de design

0

BUCHAREST DESIGN CENTER promoveaza design-ul romanesc de obiect, scoala romaneasca de design de obiect si creatorii romani de design.

O initiativa tip “cluster”, BUCHAREST DESIGN CENTER doreste sa devina puntea de legatura intre designerii romani si marile branduri si producatori de design international, organizatiile internationale de profil, cumparatori si mass-media. Ca sa aflam mai multe detalii despre aceasta initiativa am adresat cateva intrebari Simonei Buta, Membru fondator BUCHAREST DESIGN CENTER.

 –

BUCHAREST DESIGN CENTER, platforma pentru creatorii romani de design

RomaniaPozitiva: De ce aceasta platforma?

Pentru ca Romania nu exista nicaieri pe harta designului international. Nu suntem o piata mare, insa avem designeri buni, avem obiecte de calitate produse aici, dar ca de obicei, lipseste ca de obicei know-how-ul de a face „marfa” vandabila.  Exista designeri tineri ca Dragos Motica, Alexe Popescu sau Anca Fetcu si altii care acum studiaza cu pasiune designul de produs si care merita sa fie incurajati sa produca in tara lor.

Daca tarile nordice sunt renumite pentru obiectele lor de design, acest lucru se datoreaza politicilor publice care incurajeaza designerii de produs si promovarii de care se bucura munca lor.

Noi am descoperit ca avem obiecte extraordinare – contemporane, functionale, comparabile cu cele de pe pietele internationale consacrate – si ne-am propus ca in primul rand sa educam piata in ceea ce priveste designul romanesc. Trebuie sa stim in primul rand ca EXISTA design romanesc de produs!

RomaniaPozitiva: Ce inseamna azi un obiect romanesc bun? 

Bun inseamna functional si estetic. Designul de produs raspunde simultan nevoilor de functionalitate si celor de estetica. Ne place sa traim bine, suntem o piata care se educa din ce in ce mai mult in zona esteticului – dar de ce sa cumparam designeri straini cand ii putem incuraja pe cei locali?

RomaniaPozitiva: Ce intentie aveti pentru viitoare comunitate de designeri? 

Dorim in primul rand sa cream o comunitate coagulata de designeri. Dorim sa dezobisnuim publicul roman sa desconsidere tot ce este creat si produs in Romania.

Avem programate o serie de evenimente pentru promovarea designului de produs si vanam toate manifestarile internationale unde putem participa cu obiectele designerilor romani. Nu in ultimul rand, cautam finantare – pentru ca designerii romani nu pot produce la infinit obiecte din resurse proprii, fara sprijinul unor mecanisme puternice si al unor strategii coerente in acest sens.

Multumim Simona pentru interviu! 

Interviurile RomaniaPozitiva, septembrie 2012

Simona Buta, Membru fondator BUCHAREST DESIGN CENTER

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.