Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucharest Art Film Festival, un nou festival despre artă, va avea loc în București

0

Docuart și Institutul Cultural Român (ICR) anunță debutul festivalului de film al artelor frumoase, Bucharest Art Film Festival, care va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie 2016 la Cinema Muzeul Țăranului Român.

logoBAFF

Evenimentul își propune să aducă la lumină cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile. Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții. Festivalul va găzdui, de asemenea mai multe evenimente speciale, programul oficial având să fie comunicat în perioada ce urmează.

Această primă ediție de festival de(spre) artă îi este dedicată în mod ideal lui Constantin Brâncuși. Festivalul va aduce în atenția oamenilor materiale bogate privind viața și opera lui Brâncuși.

            „Pentru cunoașterea, apropierea și pătrunderea sensurilor operei brâncușiene, filmul, cu precădere eseul documentar, ni-l aduce prin această primă ediție pe Constantin Brâncuși în București și poate, în viitor, prin noi relizări cinematografice, în mănunchiul de evenimente ce ar merita să preocupe mai consistent autoritățile din Târgu Jiu”, spune Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institulul Cultural Român (ICR), având ca pertener Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). Printre obiectivele festivalului se numără promovarea și conștientizarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate societății românești de Constantin Brâncuși.

Amprenta Docuart lasă încă o dată intrare liberă pe parcursul întregului eveniment.      

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.